tiistai 18. toukokuuta 2021

Kylvöjen kuulumiset

Karkeaa koulintaa


Voisinkin kertoa kevään kukkakylvöjen kuulumisista näin sadepäivänä. Yllä kuvaa kasvihuoneeseen viedyistä kavereista. Ilmeisesti esikot eivät halunneet itää, mutta neilikat sitäkin paremmin. Eilen koulin ne isompiin purkkeihin ja jotenkin oli hankala päättää mistä aloittaa ja miten hoitaa homma. Lopulta päädyinkin sitten pääasiassa jakamaan nuo tupsut neljään osaan ja latoin ne hieman isompiin purkkeihin. Joitain yksilöitä laitoin ihan omiin yksiöihinsä, niihin minikasvilastikoihin. Sitä ennen tietenkin olin uudelleen istuttanut niissä aiemmin olleet daaliat ja auringonkukat uusiin purkkeihin.

Tee-se-itse väliprojekti


Meinaa tilasta olla nyt ongelmaa, kun aloitin koulimisen ja isompaan purkittamisen, joten päätin tehdä pienen kasvihyllyn koulituille taimille. Paikallisesta sekatavarakaupasta löysin pari sopivan hintaista tarjotinta ja juuttinarua. Tuo kauppa on aivan loistava paikka, kun ei aina ole pakko lähteä kaupunkiin etsimään. Tarjottimiin porasin reiät kulmiin ja juuttinaru niistä läpi. Solmut tietenkin alapuolelle, että pysyvät.

Tällainen siitä tuli. Näin ilmojen viiletessä muuttivat kaikki minun pienet taimet sinne. Niin Kodin Kukkien tulokkaat kuin itse kylvämäni. Tuossapa nuo mustat purkit ovat juuri niitä daalioita ja meksikon auringonkukkia, jotka pääsivät isompiin purkkeihin.

Nyt on kasvihuoneessa entistä tiiviimpää. Alaalla näkyy neilikoiden jaetut tupsuset.

Tässä omiin yksiöihin pelastetut neilikat, ovat terassilla joten laitoin kannet päälle.

Luffan kuulumiset


Niin ja aiemmin kylvämistäni luffan eli pesusienikurkun siemenistä yksi viitsi itää. Viisihän niitä laitoin tulemaan. Tämä yksilö on (kuten ne muutkin) viettänyt elämäänsä vielä kylppärin ikkunalla. Se on etelään päin ja sauna on pitänyt sen lämpöisenä muuta huushollia paremmin. Varmaan pitäisi totuttaa se kasvihuoneeseen, kun kelit vähän lämpeävät taas. Nähtäväksi jää, ehdinkö saada yhtään pesusientä tästä, mutta onpahan kokeiltu kasvattaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katsotuimmat