torstai 8. heinäkuuta 2021

Minisateen kuvauskierros

Tänään keli on ollut pilvinen ja vähän viileämpi. Aamusta myös satoi hetken. Tosin niin pienen hetken, että edes multa ruohotupsujen välissä ei kastunut vaan edelleen se pöllyää kävellessä. No ainakin eilisen illan sadettajan kastelemat alueet ovat vielä märkiä. Sade kuitenkin oli ilmaa raikastava ja minä nautin ulkoilmasta kuvaillen ja tutkaillen.

Loistokärhö Hangley Hybrid
Tämän ainakin pitäisi olla Hangley Hybrid ja aika lailla se siltä näyttääkin. Se on ihastuttavan herkkä väriltään ja pienet sadepisarat koristavat sen terälehtiä nyt. Nähtävästi sillä on muutama muukin kukka tulossa.

Toisella reunalla on myöskin aloitettu tämän vuoden versoilla kukinta. Tämä, mahdollinen Piilu, on nyt aukaissut useamman kukan. Joukossa on näemmä niin nelilehtisiä kuin kuusilehtisiäkin kukkia. Väri vaihtelua on lilasta vaaleanpunaiseen.

Nämä kukat olivat auringonpaisteellakin enemmän lilan väriset kuin vaaleanpunaiset.<

Kuunliljat alkavat availla nuppujaan myös. Tämän kirjavalehtisen kuunliljan kukat ovat hempeän lilan sävyisiä.

Winnipeg Parks ruusun ensimmäisenä aukaisemat kukat ovat vasta nyt elämänsä ehtoopuolella. Ne ovat kestäneet siis melkein kaksi viikkoa kauniina. Tämän pitäisi kukkia syksyyn asti ja ainakin nyt on muutama uusi kukka tulossa.
 
Henry Kelsey puolestaan tekee nopeammalla tahdilla uutta kukkaa. Tästä olen tasaisesti leikannut huonot pois edistääkseni sen kukintaa. Voi että odotan innolla sitä aikaa, kun tämä on isompi ja kietoutunut säleikköön. Vaikka kukat eivät kestä kauaa kauniina, niin tuo määrä ja tahti kyllä korvaavat sen.

Tällainen oli minun torstain minisadehetki. Nautin jokaisesta pienestä pisarasta ihollani. Joko muualla on mahtanut sadella edes vähäsen?

12 kommenttia:

 1. Vesipisarat 'Piilu'n terälehdillä ovat niin kauniita.
  Pitkään hyvänä kestävät ja varisemattomat kukat ovat iso plussa ruusulla. Osalla ruusuista kun kukka ei kestä kauaa varisematta.
  Täällä satoi hetki sitten viimein noin puoliska tuntia. Aiemmat saderintamat kulkivatkin sadetutkaa seuratessa aina ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin pitkään kesyävistä kukista enemmän 😊 nopeasti varisevat teettävät enemmän töitä 😅
   No suunnilleen puoli tuntia se täälläkin satoi, aina vaan kiertävät meidät eri puolilta...

   Poista
 2. Meillä satoi tänään kahdessa erässä yhteensä 3,3 mm. Lähinnä tuo määrä raikasti kasveja, mutta enemmän tarvitaan. Nyt illallakin on vielä lämpö 24 astetta ja hautova paahde on melkoinen.
  Hienot ovat kärhösi ja niiden kasvun ja varsinkin kukinnan seuraaminen on niin kiinnostavaa. Minullakin on pikkuinen Henry Kelsey, ja on jännittävää seurata, mitä siitä kehkeytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊
   Meilläkin tosiaan lämpötila kiipesi iltapäivällä melkein 30 asteeseen 🙈 eipä hirveästi sateesta ole apuja silloin.
   Henry Kelseystä odotan kyllä semmoista runsasta komistusta 🤭 jännä nähdä miten nopeasti se kasvaa!

   Poista
 3. Meillä oli eilen taivas pilvessä melkein koko päivän ja kolmesti näytti siltä, että voisi sataakin, mutta kai ne kuurot sitten kiersivät jostain muualta ohi. Ilma tuoksuikin hetkittäin sateelta. Jos joku toinen kerta sitten.
  'Hagley Hybrid' ja 'Piilu' ovat kumpikin kauniita kärhöjä. Sopivat kauniisti yhteenkin; minulla kasvavat vierekkäin kun sattui tulemaan 'Comtesse de Bouchaud'n tilalle toinen 'Hagley'. 'Piilun' kukkien väri vaihtelee todella paljon lämpötilan, sään ja kukan iän mukaan. Joskus ovat selvästi valko-pinkit ja joskus melkein tasaväriset kun vaalea reunus on tummunut normaalia tummemmaksi. Muutoksia on hauska seurata.
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiertämisen nuo sadepilvet taitavat osata tehdä 😂
   On kyllä tosi jännä seurata miten nuo kukat muuttuvat ja miten erilaisia kukkia tulee yhdestä ja samasta yksilöstä!

   Poista
 4. Kauniit kärhöt sinulla ja ovat hyvä väri pari. Minullakin kuunliljat kukkii parhaillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊
   Olen aina tykännyt kuunliljojen lehdistä, mutta nykyään arvostan myös niiden yksinkertaisen nättiä kukintaakin 😊

   Poista
 5. Oikein kauniit kärhöt!

  VastaaPoista
 6. Hyvä ajatus laittaa suikeroalpi kuunliljojen seuraan. Näyttää tosi kauniilta. Minulla sitä kasvaa villinä siellä täällä nurmikolla ja aina nurmikkoa leikatessanin mietin leikatako vai ei. Useinmiten annan kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suikeroalpi on minunkin mielestä ihana kuunliljojen alla 😊 se on hyvä maanpeitekasvi moneen paikkaan. Ja varmasti nätti nurmikollakin, en tiedä hennoisinko itsekään leikata 😄

   Poista

Katsotuimmat