sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Ruukkupuutarhan uusi ilme

Loppu viikko olikin aika kiireinen. Meidän pienelle miehelle tuli ensimmäinen ikävuosi täyteen lauantaina. Ensimmäisten synttärijuhlien valmistelussa olikin oma hommansa, siivoukset, ikkunoiden pesu, tarjoilut ja kukkaistutukset. Juhlat olivat mukavat ja menivät rauhallisesti, samalla tietenkin juhlittiin tyttöjen koulujen loppuakin. Esikoinen sai ensimmäistä kertaa arvostelun numeroina ja syksyn vaikeuksien jälkeen kevät todistus näytti todella mahtavalta. Molempien tyttöjen helpotukseksi he pääsevät seuraavalle luokalle. En tiedä mistä moinen jännitys oli kummunnut, itse en tainnut asiaa mietiskellä kouluaikoina.

Juhlia varten (ja vähän itseäkin) kävin vielä kesäkukka ostoksilla. Jotenkin en ollut tyytyväinen niihin lobelioihin etupihan ruukuissa ja värimintun kärsimisen jälkeen kaipasin vähän väriä ruukkuihin. Näinpä Hankkijan pihamyynnistä lähti mukaan liiloja tähtisilmiä. Tämä väriyhdistelmä on minun mieleen. Ja tykkään noista gladioluksien lehdistä taustalla. Vaikka olenkin ehtinyt mielessäni manata ne jo sinne ja syvälle. Ensi vuonna kuitenkin tiedän, että haluan jotain heinää niiden tilalle. Mutta näin se mieli muuttuu ja suunnitelmat. Nyt uskoisin, että tällä kombolla mennään jonkin aikaa. Orvokkeja täytyy leikata alas vaikka osissa, jos jaksan katsella niitä tuossa pitempään. 

Kuistin ilme vieraille. Pienimieskin niin tomerana ainaa istuu portailla heiluttelemassa jalkojaan. Näin aamuisin todella lämmin paikka istuskella ja vaikka juoda aamukahvia.
Terassin viereiset ruukutkin kokivat pientä muutosta. Nyt ne jotenkin loksahtivat paikalleen touhutessa ja olen erittäin tyytyväinen. Hankkijalta lähti siis mukaan myös miljoonakelloa, koristeheinää (en muista mitä) ja neilikoita. Pionit pääsivät vihdoin maahan harmaasta ruukusta. Koska Hankkijalla osa kukista oli kolmen tarjoukssissa, niin ostelin sitten kaikkia kolme. Kotona totesin, että isommat ruukut loppuivat ja hetken mietin, että en olisikaan tarvinnut kaikkia niin paljon. Mutta laitoinkin sitten omiin ruukkuihin koristeheinän ja miljoonakellon, niin ja yhden neilikan sijoitin terassin pöydälle. Ruukku puutarhasta tuli mainio näin ja vaihteleva. Lobelioita en sitten kehdannut heittää roskiin vaan laitoin ne daalioiden ja puuliljojen sekaan isoon ruukkuun. Nyt sekin on ihastuttava! Ja pikkuisen pilkistää mijoonakellon ruukussa oleva värinokkonen, joka vielä oli selvinnyt, mutta kamalan pieni. Ehkä se kasvaa siitä vielä miljoonakellon rinnalla.

Ruukkupuutarha kauempaa. Asettelin ne tosiaan toisin kuin ennen, nyt ne sopivat lepoalueeseen ihanasti! Kellertävät koristeheinät pomppaavat hauskasti esiin ja tuovat eloisuutta tähän kokonaisuuteen.
Tästä tuli mielestäni kiva. Halusin kyllä valkoista miljoonakelloa alunperin, mutta valkoiset olivat olleet niin suosittuja, että Hankkijalta ne olivat loppu. Tämä tummapunainen sopii kuitenkin hyvin. Vaaleampi koristeheinä on kiva lisä näille ja nuo valkoiset lobeliat taka-alalla täydentävät hyvin ja korvaavat ne valkoiset miljoonakellot, joita kaipailin.

Tässä se terassin pöydän neilikka, yksinkertaisen söpö yksinään.

Tässä vielä kuvaa lobelioden ruukusta. Puuliljat sidoin juuttinarulla kevyesti toisiinsa, kun meinasivat kaatua sivuille. Daaliat rehevöityvät pikkuhiljaa.
Ajattelin napsaista vielä pari kuvaa leikkimökin ruukuista. Nämä eivät vaihtuneet, mutta ovat runsastuneet sopivasti kukinnoillaan. Tämä väriyhdistelmä on aika harmooninen.

Yhdessä sinisten orvokkien kanssa ne tekevät aika söpön kokonaisuuden. Sopii hyvin siis leikkimökkiin. Tytötkin tykkäävät tästä yhdistelmästä.

Aurinkoista sunnuntaita!

4 kommenttia:

Katsotuimmat