perjantai 25. kesäkuuta 2021

Hyvää juhannusta kukkasin!


Juhannus aaton puutarhakierroksella tuli vastaan luonnon taidetta. Myrskyn tiputtama käpy sormivaleangervon lehdellä. Sehän näyttää aivan kukkaselta, vai mitä?

Ruukkupuutarha kukoistaa. Olen tänä vuonna muistanut paremmin kastella ja lannoittaa ruukkuistutuksiani. Ja kukat kyllä kiittävät minua ihanasti näin juhannuksena. Hieman vaihtelin paikkoja, kun toinen liljaruukku kasvoi aivan liian pitkäksi. Riippalobelia on näemmä päässyt kukinnassa oikein intoutumaan! Daaliat eivät aivan ehtineet avata nuppujaan tälle päivälle.

Miljoonakello ja sulkaneilikka
Nämä kaksi leikkimökin edustan ruukkuistutusta ovat myös runsastuneet. Sulkaneilikalla on paljon nuppuja avaamatta. Tahtoo vain sen kukat olla hyvin lyhyen aikaa nättinä.

Tämä komeasti kasvava ihanuus, mummoni kertoi sen olevan parikymmentä vuotta vanha karjalanneito, ei vielä kuki, mutta ansaitsee tulla mainituksi. Nyt olisi minun vuoroni pitää tämä yksilö hengissä kunnes on aika antaa se seuraavalle. Saapa nähdä kuka lapsosistani tulee olemaan viherpeukalo.

Tämä ihana lilja aukaisi kukkansa myös. On yksi mummoltani saamista kasveista. Nimeä hän ei muistanut enää. Tämä saa vielä kesän aikana siirron puropenkkiin.

Jalopähkämö kukkii! Se sopii oikein hyvin kivien vierustalle kasvamaan.
Jan Pawel II avasi yhden kukkasen. Se on vienosti piilossa lehtiensä suojassa. Tästä taisi tulla lempparini.
Ja voi murhettani! Pari päivää sitten katsoin, että juhannusruusu kukkii kohta ja ehkäpä sopivasti juhannukseksi. Mutta voi harmitus, kun sehän kukki ja tiputti terälehtensä ennen kuin ehdin edes kuvaamaan. Ja kaikki tämä on tapahtunut ihan tosissaan parin päivän sisällä. On tämäkin....

Onneksi köynnös/pilariruusini Henry Kelsey sen sijaan aukaisi ihanaiset kukkansa! Se on kaunis ja ihanan värinen. Ja nuppuja pienellä on vielä pitkäksi aikaa.

Henry Kelsey eilen availemassa ensimmäistä kukkaansa.

Mukavaa ja aurinkoista juhannusta!

7 kommenttia:

 1. Enpä huomannut äsken, että olit tehnyt vielä uuden postauksen tänään. Nyt tuli toivoteltua hyvät jussit väärään postaukseen :D Tuo yhden kuvan kärhö ei muuten minusta ole 'Jan Pawel II'. Jos on, niin syön likaiset puutarhahanskani. Väärän värinen ja mallinen kukka, heteetkin eri väriset. Veikkaan lajikkeeksi 'Piilua', mutta en mene vannomaan. Kaupoissa menee harmillisesti usein lajikkeet sekaisin, mutta onneksi kärhöissä on vain toinen toistaan kauniimpia yksilöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun mainitsin, niin katselin itsekin että kukka on ihan erilainen kuin kaupan ruukun kuvassa ollut 😄 Piilu näyttää tosiaan enemmän oikealta. Piti tarkistaa vielä etten ole vahingossa istuttanut väärin päin, mutta ei kolmas vaaleanpunainen kärhö, minkä ostin silloin oli hangley hybrid. Noh oli mikä hyvänsä niin aivan ihastuttava kärhö on 😊 ja olet kyllä oikeassa, ne kaikki on aivan upeita ❤

   Poista
 2. Kaunis ja ihanan värinen Henry Kesley. Kärhösi voi olla myös ’Dr. Ruppel’, jonka kukat saattavat erota hyvinkin paljon toisistaani, riippuen onko kyseessä juuri puhjennut kukka tai jo hieman vanhempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Totta Dr. Ruppel on hyvin paljon samannäköinen!

   Poista
  2. Minäpä en 'Dr. Ruppelia' muistanutkaan kun siitä on aikaa kun olen sellaisen nähnyt. Sekin on tosiaan aika samannäköinen. 'Dr. Ruppel' tekee kuitenkin selvästi suuremmat kukat kuin 'Piilu' ja muistaakseni 'Piilun' heteet ovat kirkkaan keltaiset kun 'Ruppelilla' ne ovat sameammat. Tutkailepa ja mittaile tuon kukkaa tarkemmin; se on varmaan jo täysin auki. Ja voit toki laittaa siitä vielä lisää kuviakin meidän kärhöhullujen ihasteltavaksi :)

   Poista
 3. Kukat tuo niin paljon iloa!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

Katsotuimmat