maanantai 28. kesäkuuta 2021

Paluu arkeen ja helteeseen

Taas on yksi juhannus ohitettu ja kesälomalaisen arki jatkuu. Juhannus meni grillaillessa ja ihan vaan ollessa. Lasten kanssa leffaa ja uimareissuja. Viikonloppuna aamuisella istuskelin aurinkotuolissa ja nautiskelin viileähköstä ilmasta ja tuulesta, joka vei öttiäiset pois. Iltapäivästä tuli enemmän nautittua ilmalämpöpumpun viileydestä. Tänään olikin jo aika lämpöinen heti aamusta, eli kauaa ei tarvinnut viileästä nauttia. Huomiselle lupasi melko lämpöistä keliä, mutta kyllä me silti meinattiin Ähtäriin reissua tehdä. Katsotaan sitten kuka nauttii ja kuka ei.

Kanadalainen pensasruusu Winnipeg Parks
Pensasruusuni aukaisi ensimmäisen kukkansa. Pieni kimalainen oli sinne heti löytänyt tiensä. Molemmat ruusuni ovat kanadalaisia, koska ajattelin että nämä olisivat kestäviä täällä Suomen vaihtelevissa säissä. Molemmat ovat omajuurisia, joten jos päälliset osat palentuvat tappotalvina, on silti mahdollista, että ruusut aloittavat kasvun alusta. Nämä myös kukkivat niin vanhoilla kuin uusillakin versoilla. Lisäksi halusin, että nämä tuoksuisivat ihanasti. Tätä en vielä nuuhkaissut, kun en halunnut pörriäistä häiritä.

Isäntä leikkasi nurmikkoa viikonloppuna ja mojui minulle taas, että etupihan puskien ympäriltä se on hankalaa, kun olen istuttanut ne hänen mielestään väärin. Noh, eihän se minun oma visioni ole hänen muistiinsa jäänyt, joten hetken mielenjohteesta päätin tehdä edes mustikkapensas alueen näyttämään visioni mukaiselta. Lisäksi katselin, että pienemmät mustikat eivät oikein nauti nurmikosta ympärillään.

Tein ihan simppelin version vielä, aikanaan se muokkautuu ja muuttaa muotoaan ja saa todennäköisesti jonkun näköisen reunankin. Mutta nyt lähinnä kanttasin nurmikon tuosta edestä. Tästä reunasta se jäi vähän hasunmuotoiseksi, kun eteen tuli juuria ja kiviä, mutta en nyt anna sen häiritä. Laitoin pensaiden ympärille sanomalehteä ja sitten reippaasti männynkuorikatetta. Viisi pussia meni tähän alueeseen, eikä siitä tullut vielä kauhean paksu. Lopulta tuonne taakse kävin haravoimassa halonteossa tullutta männynkuorta ja puunsilppua.

Se ehkä vähän paremmin sulaituu ympäristöönsä tuon karkeamman silpun kanssa. Rajasta ei tule niin jyrkkää. Eikä mene sitten tuota ostettavaa tavaraa ihan niin paljoa. Täytyisi ehkä pari säkkiä tuohon vielä lisätä, jotta katteen paksuus olisi parempi, mutta katsotaan milloin budjetti antaa myöten. Nyt ensin olisi hyvä tehdä kesälomareissu tai -reissut, kun puhetta on ollut muustakin kuin Ähtäristä. Lisäksi meinasin alppiruusut pelastaa heinikon kynsistä samalla tavalla vielä tässä, kun jaksaa lapioon tarttua taas.

Laitanpa loppuun vielä hellepäivien askareeni. Ajattelin tehdä masuasukille pikku pöllöpeiton. Hissukseen se tämäkin valmistuu, kun käsi puutuu taas näprätessä. Hellettä on taas luvattu pitkään, joten kaippa se tämäkin ajoissa valmistuu.

Aurinkoista viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kauniin värinen ruusu. Omajuuriset ja remontoivat ruusut kiinnostavat minuakin. Ostin juuri hiljattain omajuurisen ja punakukkaisen 'My Girl' Easy Elegance ruusun. Aiemmin olen hankkinut myös Pinktopia ruusun johon olen ollut todella tyytyväinen.
  Kaunis peitto tulossa.
  Mukavaa kesäloman jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊
   Nuo sinunkin ruusut ovat ihanan näköisiä (googletin) tuo etteivät tee juurivesoja on minusta hyvä ominaisuus! Kävelen usein avojaloin puutarhassa ja on aika ikävää jos piikikkäät ruusut pistelevät jalkaan 😂 Omistani en ole varma kuinka hanakasti tekevät juurivesoja, ainakin juhannusruusu tekee reippaasti, mutta siksi se onkin sijoitettu vähän eripaikkaan 😄

   Poista
 2. Hienosti tuunasit tuon mustikka-alueen katetta menee paljon me ostettiin koko ison auto kuorman viime vuonna ja vähän on jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, katetta menee paljon. Alkuun ajattelin, että en laita sitä niin paljon, joten en tarvitse kovin montaa säkkiä. Mutta kuten aina, kaikki karkaa vähän käsistä ja projekteja tulee ja yhtäkkiä sitä meneekin paljon! 😄

   Poista

Katsotuimmat