tiistai 20. heinäkuuta 2021

Akkujen latausta ja pientä puuhaa

Sitä tulikin vietettyä melkein viikko hiljaiseloa bloginsuunnalla ja oikeastaan vähän kaikessa. Helle taisi imeä viimeisetkin voimat ja ihan heti ilmojen viilentyessä ei jaksanut vielä aloittaa mitään. Eli viikko meni nukkuessa ja akkuja lataillessa. Puutarhassa kastelun hoiti sadettaja, kävin sitä vain siirtmässä välillä. Viikonlopun sateista tuli nautittua. Isännän kanssa tosin juoksimme suojaamaan osan tavaroista ja halkopinoista vasta juuri ennen sateen alkua. Sitten me nautimmekin melko lämpöisestä sateesta pihalla ja katselimme, miten rakentamani puro toimi. Ja hyvinhän se! Kivet pysyivät paikoillaan, pieni lampi rauhoitti virtausta niin, että rantakivetkään eivät lähteneet liikkeelle. Olen kaikin puolin tyytyväinen siihen. Jos olisin muistanut ottaa kännykän mukaan, niin olisin varmaan ottanut kuvia, mutta en sitä erikseen viitsinyt siinä hakea. Vaatteet piti kyllä vaihtaa sisälle tullessa, olimme ihan märkiä molemmat!

Eilen ja tänään onkin sitten vähän pientä puuhaa ollut. Eilen ehkä enempi kuvailin ja nautiskelin uusien kukkasien aukeamisista! Kuten tämä ihastuttava daaliani, värikin oikein sievän hempeä. Ja pääsipä kukkakärpänenkin kuvaan mukaan.

Toinen ihastuttava kukkija daaliaruukkuni vieressä. Ruukkuihin istuttamani liljat alkavat availla nuppujaan. Tämä on varmaankin Happy memories -lajike. Kolmea erillaista istutin näihin kahteen ruukkuun.

Ihana on väriltään, pilvisemmälläkin hetkellä kuvattuna!
Etupihan gladioluksistakin osa innostuivat viimein kukkimaan. Nämä ovat ehkä persikkaisempia sävyltään kuin mitä muistin ostaneeni. Ei se tosin minua nyt haittaa, Nättejä ovat ja yllättävän hyvin pysyvät myös pystyssä.

Kuistin ruukku koko komeudessaan. Muistaakseni tuossa oli muunkin värisiä gladioluksia.
Ja perintökarjalanneito teki ensimmäise kukkansa! Tämä on aika upea ilmestys. Siihen on tulossa useampiakin kukkia. Katsotaan miten upeaksi se kehittyy.

Sitten takapihan kohopenkkiin. Blue Angel avasi ensimmäiset nuppunsa. Näin ollen kuudesta kärhöstäni olen saanut nähdä jo viiden kukassa! Tämä on ainakin hyvin oikean näköinen. Paremmat kärhötuntijat voivat kertoa, jos ei ole sitä mitä pitäisi.

Tässä kuvassa näkyy toinenkin kukka.
Nämä nyt eivät vielä kuki, jos ehtivät ollenkaan tänä kesänä. Mutta ihaniksi puskiksi on kasvanut minun siemenestä kasvattamani daaliat. Näitä olen ihastellut monesti ja siksi ne pääsivät nyt mukaan.

Edellisen kuvan taka-alla jo näkyikin pilkahdus valkoista ja sielläpä on aloittanut kukintaansa nämä kolme pallohortensiaa. Näiden ympärille kylvin jotain matalaa kesäkukkaa, mutta ne eivät ilmeisesti halunneet lähteä kasvamaan. Taaempana näkyy esikasvatetut neilikat ja jotain muutakin niiden edessä.

Tämän päivän pikku puuhailu on ollut alppiruusujen pelastus nurmikonkeskeltä. Pikkumies oli minulla "apuna" tässä, taisi olla kyllä enemmän edessä ja vähän hankaloitti asiaa. Mutta se on nyt tehty ja nyt pysyy kosteuskin näillä paremmin. Vähän ovat ehkä kuivuudesta ehtineet kärsiä, ei onneksi mitään peruuttamatonta vielä. Heinätupsuja heitin tuon alueen taakse, jos ne antaisi vaikka kuivahtaa vähän aikaa ja haravoisi sitten haralle ne alueen taakse ja jotain. Ehkä vähän sekaan sitä omista haloista tullutta silppua.

Alue toisesta suunnasta. Ilta aurinko paistaa ihanasti.
Ja sitten vielä pihatieltä päin.
Taas olisi yksi pieni projekti viety eteenpäin. Huomenna ajattelin pikkuisen edetä alatason kuorikatteen kanssa. Hain nimittäin tuota kuorikatetta kerralla ihan koko peräkärryllisen, kun jaksoin viimein etsiä paikan, mistä saa käydä ostamassa irtotavarana. Näinpä minulla on pientä puuhaa loppu viikolle, pienenä takaa ajatuksena olisi saada tuo masuasukki pikku hiljaa ulos. Ollaan nimittäin jo aika lähellä H-hetkeä.
Mukavia puutarhahetkiä kaikille!

8 kommenttia:

 1. Kiva, että puro toimi niin kuin olit suunnitellutkin. Ja vielä kivempi, jos sateita tuli teillä niin paljon, että niistä oli jopa hyötyä puutarhalle.
  Pahoin pelkään, että sinunkin 'Blue Angelisi' on 'Justa'. 'Blue Angelilla' on selvästi kiharaiset terälehtien reunat, tuolla näyttäisi olevan aika suorat. Värikin on pikkuisen vahvempi kuin 'Blue Angelilla', joka on väriltään selvästi "puuterimaisempi", kalpeampi. Heteet ovat myös 'Justalla' selvästi kirkkaammat, mutta näistä kuvista ei niin tarkasti saa selvää väristä. Ovatkohan kaikki saman erän taimet olleet väärää lajiketta? 'Justakin' on kyllä oikein mainio lajike: kestävä ja innokas kukkimaan, joten hirveästi tuosta lajikesekaannuksesta ei ole harmia :)
  Haravointi ja kitkeminen olivat muuten yllättävän tehokasta puuhaa, vink ;) Tsempit loppumetreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan Justa 😂 Eipä tuo haittaa, minulla oli ostos listalla Blue Angel/Justa, eli kumpikin tervetullut, mutta voisihan nuo purkkien etiketit paikkaansa pitää 😅 Pitäisiköhän laittaa viestiä Hankkijalle taikka kasvattajalle ja kysäistä, että onko mahtanut mennä erä vääriin purkkeihin 🙈😂
   Kiitos stempeistä 😊 Voisinkin muuten haravoida vaikka soraalueet rikkaruohoista kateoperaation jälkeen 😂

   Poista
 2. Ihanat pallohortensiat siellä.
  Tosi kiva tuo eka kuva😊

  VastaaPoista
 3. Minäkin ostin Blue Angel kärhön istutin sen ruukkuun joten vasta ensi vuonna näen sen kukinnan. Saa nähdä onko sekin Justa 🤔😀
  Jos sinulla on kellari vie nuo siemenistä kasvattamasi daaliat sinne ensi vuonna ainakin kukkivat. Minäkin kasvatin niitä siemenistä vuosia sitten ja säilyivät kellarissa vuosia. Mukavaa kuulla että purosi toimii 🤗
  Hyvä kun olet jättänyt hyvän välin hortensioille sillä ne kasvavat todella isoksi ja leveäksi. Kauniita ovat.
  Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellaria ei ole, mutta isäntä rakentaa juuri varastoa, jossa talvella pitäisi olla 5-10 astetta lämmintä. Ajattelin nostella daaliat mullasta ja laittaa ne pahvilaatikkoon talveksi sinne ja kokeilla miten talvetus onnistuu 😊
   Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Alppiruusut olikin hyvä pelastaa heinältä. Tykkäävät matalajuurisina katteesta juurien päällä, varsinkin näin kuivana kesänä. Puutarhatouhut onkin juuri tuollaista pala kerrallaan puuhaa. Silloin itsekin huomaa saaneensa jotain aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä! Alppiruusut tuli istutettua vähän hätäisesti, mutta nytpä asia on korjattu 😄

   Poista

Katsotuimmat