maanantai 4. huhtikuuta 2022

Taimitilaus saapui

Teinpä taas tuossa tammikuussa tilauksen KodinKukille ja nyt saapuivatkin tilaamani taimet. Viime vuonna tilaamieni taimien kanssa ei oikein onnistunut ja siksipä piti tuumailla ensin, että mikä mahtoi mennä vikaan. Syy oli ihan varmasti itsessä ja huonossa hoidossa. On hyvin todennäköistä, että ainakaan lannoitus ei ollut ihan kunnossa ja kastelun kanssa oli todennäköisesti ongelmia. Niinpä tänä vuonna yritän uudestaan ja olen tarkempi hoidosta!

Tammikuussa ostoskoriini sattui jonkin verran ihanuuksia ja nyt ne ovat tässä pöydälläni. Paketissa siis tuli miljoonakello 'Blueberry Scone' ja 'Douple Pink Tastic'. Jälkimmäistä yritin jo viime vuonna, joten nyt uusintana. Lobeliaa tuli 10kpl mielestäni edullisesti, niin se päätyi koriin myös. Lumihiutale mix, siinä taisi olla peräti kolmea eri väriä. Laventelia pari lajiketta, valkoinen 'Ellegance Ice' ja lila 'Essense Purple'. Sitten on Verbena 'Firehouse mix', Sillkitassu 'Joey':ta halusin ehdottomasti kokeilla uudestaan ja sitten koriin päätyi ihan heräteostoksena Villakko 'Angel Wings'. Villakko oli niin upean hopeanhohtoisen vaalea, että se olisi aivan upea ruukkuistutuksissani! Pieni kasvatuspaketti lähti matkaan myös kasvavia kylvöhalujani varten. Nämäpä sitten laittelin multaan heti paketin haettuani.

Koska sopivankokoiset ruukut loppuivat itseltäni jo, kävin nappaamassa paikallisesta rautakaupasta turveruukkuja. Olin toivonut löytäväni hieman pienempiä ruukkuja ihan vaikka muovisiakin, koska tilaa näille on aika niukasti. Nyt pärjäilen kuitenkin näiden 8cm sivultaan olevien ruukkujen kanssa. Onhan nuo kätevä sitten istuttaa tuollaisenaan omille paikoilleen. Huomatteko, kun minulta edelleen puuttuu ne nimikkelaput. Taidan olla parantumaton tämän asian kanssa. Kuvassa kuitenkin silkkitassut, lumihiutaleet, verbenat ja osa miljoonakelloista. Tarkoituksella osassa ruukkuja on kaksi, toivottavasti sopeutuvat. Olen suunnitellut niille istutukset jo valmiiksi päässäni ja ne olisi helpompi istuttaa noin, kun tilaa on ruukuissakin rajoitetusti. Ja tarkkasilmäinen varmaan äkkääkin, että ruukut on laitettu uunivuokaan! Ajattelin vähän kierrättää, kun aluset loppuivat kesken, tai osa on hukassa. Tuo vuoka olikin jo hiukka ruosteessa, joten se jouti tähän hommaan ihan hyvin.

Villakko ja osa lobelioista saivat vanhan kakkuvuoan ja pääsivät aivan ikkunan vierelle. Näissäkin muuten käytin kasvusammalta, johon sekoitin perliittiä ja päälle vermikuliittiä. Toivottavasti se helpottaisi kasteluani. Ostin myös biolanin kastelulannoitetta ja sitäpä nämä saivat jo pikkuisen heti alkuunsa.

Näin ne pääsivät tyyllikkäästi työhuoneen ikkunalle. Harmiksi jouduin laskemaan hortensiani lattialle, kun ei tuota laskutasoa oikein ole. Pitäisi varmaan nikkaroida joku liikuteltava taimitaso tänne sisällekin. Toivottavasti hortensia saa tarpeeksi valoa, kun tämä ikkuna on vielä idän suuntaan enkä niitä kasvivaloja ole ehtinyt vieläkään hommata. Tai ehkä vain en osaa valita, että mikä sopisi minun käyttööni parhaiten.

Loput taimet pääsivät tähän vatiin. Siinä on pikkumies istuskellut saunoessa ja minä tehnyt jalkakylpyjä itselleni. Jossain minulla piti olla vateja useampiakin, mutta ne on tehokkaasti hävinneet. Liekö ovat jossain lumikasassa ulkona...

Ei ole näidenkään paikka aivan ihanteellinen. Alkaa kodinhoitohuoneessa olla ahdasta myös. Taka-alalla on karjalanneito, ei kuitenkaan se jonka sain mummoltani. Valitettavasti se ei selvinnyt talvesta, mitä vähän pelkäsinkin. Harmittaa vietävästi ja pahimpaan harmitukseen ostiin uudet alut Hankkijalta. Sen saisi ripustettuakin, mutta isäntä sanoit ettei meidän kattoon laiteta koukkuja. Täytyisi siis etsiä joku tellinki sille niin saisi nuo pienet taimet lähemmäs ikkunaa.

6 kommenttia:

 1. Tilasta ja valosta tahtoo taimia kasvattaessa välillä olla puutetta.
  Kuulostaa niin tutulta tuo miehesi lausuma. Kattoon saa koukkuja laittaa täällä meilläkin hyvin niukasti.
  Onnea taimien kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Esikasvatus on tosiaan välillä haastavaa 🤭 jostain puutetta aina 😄

   Poista
 2. Hienot taimet. Nuo turveruukut kuivuvat todella nopeasti ja jos taas niitä kastaa, kastelee joskus liikaakin. Nimimerkillä kokemusta on. Minä en aio niitä kyllä jatkossa käyttää ollenkaan sitten joskus kun taas kasvatan jotain. Mutta toivon että taimesi kasvaa kohisten onhan sinulla jo reippaita alkuja. Itse laitoin siemeniä silloin näihin turveruukkuihin.
  Koukkuja ei saa meilläkään kotona laittaa ollenkaan ja mökillä todella niukasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vastaavaa ongelmaa turvepitoisen mullan kanssa myös. Nää ruukuton käytössä ekaa kertaa ja mieluummin olisin ottanut vaikka niitä muovisia joita voi sit käyttää useammin. Kastelun kanssa on kyllä oltava tarkkana, kun nyt jo huomaan, että työhuoneen viileydessä pysyvät kosteina (ehkä liiankin 🤔) ja kodinhoitohuoneessa on hieman lämpimämpi joten tuppaavat kuivumaan 🤦‍♀️ noh, täytyy yrittää edetä varovasti ja tarkkailla joka päivä erityishuomiolla 🤭

   Poista
 3. Minä olen pysynyt erossa turvepoteista. Minun kastelutahdillani kaikki taimet olisivat jo viikossa vainaita :D Tsempit taimillesi! Heitin sinulle lumien sulamista odotellessa keväisen blogihaasteen. Käyhän kurkkaamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman haastaa tuon kastelun kanssa jo minullakin 😅 mutta näillä mennään ja ensi kerralla ihan jotain muuta 🤭
   Täytyypä käydä vilkasemassa haastetta 😁

   Poista

Katsotuimmat