maanantai 3. toukokuuta 2021

Liljoja ruukkuun

Sunnuntaina isäntä kävi vaihtamassa autoon kesärenkaat ja toi samalla valkoiset ruukut anopilta minulle. Vielä illalla ehdin istuttamaan liljojen sipulitkin niihin. On se vaan ihanaa, kun on valoisaa ja näkee touhuta pihalla ilman valonheittimiä.
Aloitin siis projektini keräämällä kasan käpyjä. Kun minulle ei ole kertynyt rikkinäisiä saviruukkuja tai mitään muutakaan mitä voisin käyttää "salaojituksena", niin käytän mitä luonnosta löydän. Kävyt ovat aika käteviä ja kevyitä ruukun pohjalle.
Olin ajatellut laittaa värililjat Happy Memories ja Forever Lindan sipulit toiseen ruukkuun ja ruusulilja Elenan sekä Romanttisen liljalajitelman toiseen ruukkuun. Noh, eihän se ihan niin mennyt, kun jotain häikkää taisi tällä kertaa olla minun hahmottamisessa. Ruusuliljan sipulit ensinnäkin olivat paljon isommat kuin mitä ajattelin ja ruukut varmaankin pienemmät mitä muistin, ja sipuleita oli pussissaan ihan hirveän paljon.
Päädyin sitten tuikkimaan ruukut täyteen sipuleita, ajatuksena tietenkin saada rehevät ruukut kesäksi. Jaoin Happy Memoriesin, 10kpl, sipulit molempiin ruukkuihin ja jätin ruusuliljan sipulit istuttamatta. Aika ahdasta ruukkuihin tuli, mutta täytyy muistaa lannoittaa reippaasti. Sitten vain mullat päälle ja kevyt tasoitus ja reipas kastelu. Yöksi nostin vielä leikkimökkiin ruukut, etteivät jäädy, ensi yönä saavat pärjätä taivasalla.
Istutin samalla matalat gladiolukset tähän koriruukkuun. Ovat kyllä niin kieroon kasvaneet (tähän en syytä tiedä) että on ihme jos tuosta ruukusta tulee nätti kesän aikana... Sehän nähdään sitten.Tein tuossa viime viikolla äkkinäisen päätöksen tilata pesusienukurkun siemeniä Hyötykasviyhdistykseltä. Tänään ne tuli ja ajattelin kokeilla vielä kasvattaa, vaikka menikin näin myöhäiseen kylväminen. Opetellaan tänä vuonna niin ehkä ensi vuonna onnistaa hyvin! Ne löysivät siis tiensä multaan melkein heti saavuttuaan, tai puolet siemenistä. En tiedä miten hyvin itävät ensi vuonna jos säästän puolet, mutta niitä tuli niin monta, että aion kuitenkin kokeilla näin. Laitan ne ajoissa itämään ja jos eivät idä, niin ostan uudet. Näin ajattelin. Tämä kasvatushomma on minulle kuitenkin pitkälti kokeilua niin uusien kasvien kuin tapojenkin.Double Pink Tastic, kuva Kodin Kukat sivulta.
Tänään tuli muuten Kodin Kukilta viesti, että tilaukseni on lähtenyt! Nyt olen ihan intopinkeänä, koska posti tuo minulle ihan lähipäivinä juurikin tuon kuvassa olevan miljoonakellon. Double Pink Tastic on sen nimi, siis aivan ihanan värinen! Päätin, että laitan tätä etupihan ruukkuihin, missä ne tulppaanit ja esikot ovat nyt, ja isommat gladiolukset tulee siihen kaveriksi. Tulppaanit ja esikot istutan maahan, saavat kukkia siellä ensi kesänä ja orvokit jäävät ruukkuun vielä.
Silkkitassu 'Joey', kuva Kodin Kukat sivulta.
Tässä vielä toinen ihanuus, joka paketissa tulee! Silkkitassu 'Joey', miten pehmeiltä nuo kukat näyttääkään. Tämän myötä muistinkin, että minultahan loppuu ruukut kesken! Postin mukaan saapuvat keskiviikkona, eli onhan tässä pari päivää aikaa hommata ruukkuja. Tosin eihän niitä ihan heti tarvitse istuttaa, vaan mitenpäs sitä maltat olla hääräämättä.


2 kommenttia:

 1. Hei täällähän löytyi kiva blogi tervetuloa tähän ihanaan maailmaan. Luinkin saman tien muutaman postauksen yhtä kyytiin. Minulla on myös puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin. Huomasin että sinulla ei ole tässä lukijat painiketta. 😁
  Laitahan sellainen niin kirjaudun lukijaksi ja saan liitettyä blogisi lukijat listalleni. On helpompi näin huomata milloin sinulta tulee uusi postaus 🤗
  Minulla on vähän kukkia ruukuissa mutta joitakin pelargonioita on. Sinulla on tulossa kaunista ruukkuistutusta. Luin myös lavakaulus istutuksistasi. Me olemme laittaneet sisälle patolevyä niin lavat kestää pidempään. Patolevyt olemme laittaneet nappulat puuhun päin niin silloin tulee vähän ilmarakoa. Mekin alussa jätimme nämä pois mutta seuraaville jo laitoimmekin. Nyt juuri tein postauksen lavakauluksista ja juurikin niiden kolmen lavan siirrosta missä ei ollut vielä patolevyä. Tätä ei siinä postauksessa kyllä mainita. Ollaan kuulolla mielenkiinnolla alan seurata puuhianne ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Sinullakin on ihana blogi! Ja kiitos vinkistä, olen vielä vähän tumpelo bloginhallinnan kanssa 😃 mutta koko ajan opitaaan uutta niinkuin puutarhassakin!
   Hyvä idea tuo patolevy! Mietinkin lavoja tehdessäni, että ne eivät kyllä kauaa kestä. Pidänkin tämän vinkin mielessä, kun uusin lavat tai vaihdan paikkaa. Täytyykin jemmata isännän patolevyrullan jämät jonnekin säilöön niin eivät mene roskiin 🤭

   Poista

Katsotuimmat