lauantai 29. toukokuuta 2021

Kivipenkereen siistiminen osa 3 — Melkein valmis!

Tulihan niitä aurinkoisiakin päiviä ja tänään ei ole edes ollut tuskallisen kuuma. Eli oikein mainio päivä rehkiä penkereen parissa. Lähes koko päivähän siinä sitten vierähtikin. Muutama tauko oli välillä paikallaan. Tämän hetkinen olotila kertookin, että on tullut lapioitua ja ährättyä, ehkä tällä kertaa vähän liikaakin. Mutta nyt se olisi lähes valmis. 

Aamulla tuli aloitettua mansikoiden ylös kaivamisella. Muutaman jätin paikalleen, kun eivät olleet tiellä. Sitten vain armotonta siistimistä. Jo tässä vaiheessa pistin merkille, että maata alkoi olla kivien väleissä enemmän ja isommat lohkareet alkoivat olla hieman harvemmassa. Iltapäivään mennessä sain viimein mansikat istutettua nätisti kivien eteen. Mieleeni juolahti myös, että tähänkin voisi laittaa nätisti nurmikonreunanauhan mutkittelemaan ja vähän lisää multaa sekä kuorikatteen mansikoiden ja hedelmäpuiden juurelle. Jos nurmikon leikkuu jää pelkästään isännälle, niin se voisi olla kasvieni kannalta paras ratkaisu...

Ja mansikkaosion aikana mieleen kiirinyt epäily loppupätkästä osoittautui hyvinkin oikeaksi. Loppupätkässä nimittäin oli enää vain nuo muutamat isommat lohkareet ja kauheasti maata ja kantoja. Näin ollen harasin rautaharavalla koko alueen ja revin niitä perhanan kantoja pois tuolta. Lähemmäs kymmenen kottikärryllistä sitä tulikin sitten liikutettua siitä. Ja vielä sinne jäi yksi ärsyttävä kuusi ja koivun pätkä. Nämä ilmeisesti ovat niin hyvin kiven alla, ettei minun voimin niitä ainakaan pois sieltä saa. Täytyy isäntää pyytää avuksi, jos ei muuten niin saa iskeä ne poikki jollakin.

Tässäpä loppupätkä vielä toisesta suunnasta kuvattuna. Nuo muutamat isohkot kivet jätin tähän lähettyville, jos keksisin niille käyttöä. Mietin nimittäin, että pitäisikö tuota jotenkin tukea kivillä. Varmaan sateella lähtee maat mennessä tai istutukset, jos niitä ehdin tehdä. Tuohon olisi hyvä lyödä multaa päälle, on vaan niin jyrkkä, että tuleeko siitä yhtään mitään? Tähän otan mielelläni vinkkejä vastaan! Täytyy ilta viettää googletellen jotain ohjeita tai vastaavia ongelmia.

Koska olin ottanut näistä ne aloituskuvat, niin ajattelin nyt napsia vastaavat kuvat valmiista. Tai melkein valmiista. Tämä projekti jää kuitenkin nyt ehkä hetkeksi taka-alalle. Muutaman vuoden päästä onkin sitten kiva ottaa vastaavat kuvat, kun kivikkokasvit ovat saaneet hetken kasvaa ja levitä!

Yllätyin itsekin, miten hyvin onnistuin ottamaan kuvan samoista kohdista. Tykkään miten paljon siistimpi tuosta mansikoiden alueesta tuli! Toki ajattelin pikku hiljaa jatkaa mansikoita koko tasanteen mittaiseksi kunhan tekevät rönsyjä vähän lisää. Ja itseasiassa oli tarkoitus vielä kolmatta mansikka lajiketta ostaa tähän vielä lisäksi.

Tässäpä sitten se toinen pääty. Muutos täälläkin aika huikea. Huomenna pidän lepopäivän, jos vain maltan. Tai sitten aloitan nurmikonreunanauhan laiton.

2 kommenttia:

  1. On muuten aikamoisen jyrkkä tuo teidän pengerrys! Ei varmaan rankkasateella pysy maat eikä kasvitkaan tuossa kesken jääneessä osiossa paikoillaan. Oma kivikkorinteeni ei ole lähellekään noin jyrkkä ja siinäkin sai ensimmäisenä kesänä lisäillä maata kasvien juurelle sateiden jälkeen. Nyt kun rinne alkaa olla täynnä kasveja ja kiviä, ei rankkasateistakaan ole enää haittaa. Olet tehnyt kyllä ison työn tuon putsaamisessa. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä! Sillä täytyy nyt miettiä, että mitenkä sen toteuttaa, ettei mene ihan hukkaan yritykset. Mietin alkuun kylvämistä, mutta ensimmäinen sade taitaa huuhtoa kaikki mennessään 😅

      Poista

Katsotuimmat