sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Riippumatto fiilistelyä

Kaupallinen yhteistyö: Tropilex
sisältää mainoslinkkejä

Tässä postauksessa tulee taas iloisen aurinkoisia kuvia räntä- ja lumisateen keskelle. Sain muutama viikko sitten mahdollisuuden tutustua Tropilexin riippumattoon. Minulla on ollut toiveissa hommata pihallemme riippumatto ja lähdinkin tähän hommaan mukaan mielelläni. Tropilexin riippumatot valmistetaan käsin, reilun kaupan sääntöjen mukaan ja kestävää kehitystä noudattaen. Tämä oli hyvä tieto, varsinkin kun kyseessä ei ole kotimainen tuote. Olen tietyllä tapaa tarkka tuotteista, mitä käytän ja tähänkin tein selvityksen ennen suostumustani. Sain valita itse riippumattoni ja ihastuin Tobago -malliin ja väriksi valikoitui Iris. Ja tunnustan, värin nimellä oli osuutta valintaan ja kyllähän tuo väri itsessään on ihana! Kuten kuvassa näkyykin, riippumaton mukana tulee näppärä kassi, jossa se on helppo säilyttää.

Näihin olisi mahdollista tilata taikka ostaa hienoja tellinkejä, mutta itse hommasin ihan vain Biltemasta tämmöiset simppelit köydet. Ajattelin alkuun nauttia meidän pihapuiden katveessa löhöilystä ja metsästä siinä ohessa. Nämä oli muuten ihan helppo asentaa ja riippumatonkin saa näppärästi irti noista valmiista koukuista. Puuhun naru jää sen verran löyhästi kiinni, ettei sitä ole pakko joka kerta irroittaa. Kunhan nyt ei jätä narua ikuisuudeksi paikalleen tai ainakin löysyttää sitä vuosittain niin, että se kasvaisi puun sisään. Helppo homma siis.

Yritin vähän tutkailla kauppareissullani isommalla kirkolla muita riippumattoja, ihan vain vähä vertaillakseni materiaaleja ym. En kovin montaa kyllä löytänyt, joko niitä ei vielä ole täällä kaupoissa tai sitten niitä vain ei monikaan kauppa pidä hyllyillä. Löytämissäni riippumatoissa helposti huomattava ero oli narujen materiaali. Tropilexilla narut ovat nyörimäistä ja kiiltäväpintaista, kun muissa oli sellaista perus pehmeää makrameelankaa, sellaista löyhäkierteistä. En tiedä vaikuttaako riippumatoissa, mutta korseletissa olen kokeillut löyhäkierteistä lankaa ja se kuluu paljon nopeammin kuin napakampi nyöri. Kangas on minusta ollut ihan miellyttävä kaikissa löytämisäni riippumatoissa sekä tässä omassani, kestävyyteen en sitten ota kantaa, koska minulla ei ole pidempää kokemusta vielä mistään riippumatosta.

Voitte varmaan hyvin uskoa, miten ihastuin noihin sivun koristenyörityksiin. Olen ihan pöhkönä näihin pikku juttuihin. Kooltaan tämä muuten on melko isohko ja valitsinkin vielä sellaisen tuplariippumaton, joka kestää 180kg painoa. Hetken piti etsiskellä sopivaa puuväliä pihasta, kun osa paikoista on vielä kinostuneen lumen peitossa. Toivottavasti sateet sulattaisivat tuon kasan piakkoin. Tämä kohta oli ehkä minun mielessäni sellainen kakkos tai kolmos vaihtoehto, mutta loppujen lopuksi oli tosi rauhallinen paikka riipuskella ja juurikin vähän metsäinen.

Tässä toiseen suuntaan kuvatussa näkee, että ollaan jo hieman metsän siimeksessä. Tuo halkopino vaan vähän haittaa esteettisessä mielessä kuvausta, mutta onpahan ötökkähotellikin vieressä! Ja taka-alallakin näkyy karannut muoviruukku, se on nyt talteen otettu eikä pyöri roskana metsässä.

Tropilex Tobaco iris
Otin kuvat kevään lämpöisimmän päivän iltana. Oli aivan huikeat kelit riipuskella riippumatossa tuolloin. Nauttia kevään äänistä, linnuista, ja haistella keväisiä tuoksuja, no olihan siellä joukossa lasten kiljahduksia trampoliinilta ja lopuksi hirveää mankumista riippumattoon pääsystä. Joten oma nautiskeluni jäi tuolloin varsin lyhyeksi. Toivottavasti kelit pian taas suosivat, niin pääsen taas nauttimaan, mikäli hommiltani edes joudan!

Pikkuisännän omien sanojen mukaan hän halusi kiikkumaan ja mitäpäs muuta pienempi sitten kuin samaa perässä. Meinasi mennä ihan tappeluksi, mutta suostuivat viimein olemaan sovussa yhdessä kiikkumassa. Ainakin hetken.
Summauksena sanoisin, että riippumatto on tosi hyvä. Materiaalit ovat miellyttäviä ja ulkonäöllisesti ihania, valikoimaa löytyy monenlaista niin väreissä kuin malleissa. Hinnatkin olivat järkeviä. Toimituksessa meni parisen viikkoa. Siinäpä se. Mikäli kiinnostus heräsi niin käy kurkkaa lisää heidän nettisivuilta, heiltä löytyy ihan suomenkieliset sivut.

Leppoisaa vappua!

6 kommenttia:

  1. Riippumatossa on rentouttavaa ja kivaa välillä löhöillä ja lepuuttaa jalkojaan. Nimimerkillä kokemusta on.
    Ihanaa vappua. 🎈🎈🎉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Tuntui kyllä niin kivalle kölliä, että oikein ootan puotaisia lämpöisiä hetkiä 🤭

      Poista
  2. Riippumatossa on kyllä kiva rentoutua lämpiminä kesäpäivinä, minulla siellä usein kirja tai puutarhalehti mukana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, niin kyllä näen itseni kirjan kanssa riippumatossa 🤩 puutarhalehtikin olisi mahtava lukea riippumatossa!

      Poista
  3. Hyvän värisen valitsit kyllä . Minusta paikka näyttää myös hyvältä ja puupinot on vain niin upeita että niitä minä kuvaan mielelläni . Riippukeinusta itselläni ei ole mitään kokemuksia. Hyvä että lapsetkin on innostuneita vaikka vain edes hetken .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 paikka on tosi leppoisa, ja nopeastihan sen siirtääkin jos tulee vastaan joku mieleisempi 🤭

      Poista

Katsotuimmat