lauantai 8. huhtikuuta 2023

Kevään odotusta ja vesimeloniyllätys

Aivan mielettömän ihanat päivät inspiroivat liikkumaan pihalla. Meidän pienimpiä ei meinaa saada sieltä sisälle syömään tai vaipan vaihtoon välillä. Pikkupimu meinasi jo karata ihan ilman ulkokamppeitakin ulos leikkimään, mutta lumi oli vielä hieman liian kylmää paljaille varpaille. Meno siis tyssäsi portaille. Lunta on vielä ja se tuntuu sulavan melkoisen hitaasti. Varmasti siksi, että lumi on tänä vuonna kerrostunut runsaasti eikä ole pelkkää höttöistä pakkaslunta. Kävin eilen tutkailemassa kasvihuonetta ja siellä mittari oli kohonnut jo 25 asteeseen! Päätin ottaa syksyllä sinne jemmatut aronian pistokastaimet ja yhden yrttiruukun ulos. Kasvihuonelämpötila on niille aivan liian kuuma tähän aikaan. Yöksi se ei kuitenkaan lämpöä pidä. Eivät onneksi ole vielä lähteneet varsinaiseen kasvuun, osa oli hieman pullistanut silmujaan jo.

Laitoin maaliskuun alussa vesimelonia kasvamaan, ehkä vähän aikaisessa, mutta pussin päiväys oli mennyt jo, joten ajattelin kai silloin pelata varman päälle. Viidestä siemenestä ei kuitenkaan itänyt kuin yksi ja sekin jäi jurottamaan niin, että sillä on edelleenkin vain sirkkalehdet. Harmistuin ja laitoin viime viikon loppuna muistaakseni perjantaina tai lauantaina loput pussin siemenet kasvamaan, jotta saisin pari hyvin kasvavaa taimea. Siemeniä oli 17 ja toiveena oli saada niistä se kolme kasvamaan edes... Sunnuntaina lueskelin Yläkuu kustannuksen facebookin päivitystä, jossa kerrottiin, että oli ison itämisen päivät ja siemenet lähes kaikki siemenet itävät mainiosti. Päätin vilkaista vesimelonin siemeniä ja hupsis... 14 oli päättänyt alkaa jo itää. No nytpä olisi sitten vesimelonia ajattelin ja laitoin ne purkkeihin, kuin myös ne kolme vielä itämätöntä tai hyvin vähän itämisen merkkejä antaneet.

Laitoin ne vielä hieman tiiviisti, koska purkit on lopussa ja multakin. Olen tämän viikon odotellut postin toimittavan lisää tarvikkeita, mutta ensi viikolle menee. Ja kuten näkyy kaikki 17 ovat itäneet oikein mallikkaasti. Ensi viikolla erottelen nämä ja osalle etsitään kyllä ihan omat kodit, itse en ajatellut kasvattaa kuin 2 tai 3. Menisiköhän nämä avomaalla? Oikein lämpöisällä ja suojaisalla paikalla?

Mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä!

8 kommenttia:

  1. Sinulla onkin tänä kesänä ruuhka "vesimelonimaassa". Ylimääräisiä voi aina jakaa ystäville, joten parempi niin päin.
    Hyvää pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pientä ruuhkaa on 🤭 Ystävissä varmasti löytyy innokkaita ottajia onneksi 😊

      Poista
  2. No, jopas on vesimeloni kavereineen :D. Sellaista se on, välillä itävyys yllättää iloisesti. Luulisi, että monelle kelpaa vesimelonin taimi, jos sinulle eivät kaikki mahdu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti lopuille löytyy koti jostain 😊 Tällä kylällä löytyy myös taimien vaihto tori keväällä 🤭

      Poista
  3. Upean määrän saitkin itäneitä vesimelonivauvoja. Noista jo riittääkin jaettavaksi eteenpäin.
    Mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä. 🐣🐥🐣😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä todellakin riittää jaettavaksi muille 🤭

      Poista
  4. No johan itivät hyvin :D Minäkin luulen, että ylimääräisille on kyllä ottajia. Varmaan monet ostaisivatkin, jos laitat vaikka toriin myyntiin eurolla tai parilla. Aurinkoista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tosiaan itivät odotusten vastaisesti 😂 Ja olen tosiaan harkinnut myös myydä näitä torin taikka paikallisen myyntiryhmän kautta fb:sä mikäli ystävät eivät ihan kaikkea tarvitse 🤭

      Poista

Katsotuimmat