perjantai 14. huhtikuuta 2023

Järjestelyä ja suojausta

Ihanan aurinkoinen viikko jälleen takana. Hieman tuli eilen kylmempää ja huomasi heti ettei lumet sula aivan samaan tahtiin kuin aiemmin. Eilinen meni pitkälti sisällä taimien järjestelyjä tehdessä. Uskalsin nyt ottaa olohuoneen pienen pöydän käyttöön vaikka siihen yltää kovin vaivattomasti nuo meidän pienimmät. Vähän siellä on yritetty käydä nykimässä taimia ylös, mutta aika hyvin on opittu myös antamaan niille rauha. Pikkuisäntä on onnesta polleana, kun saa avustaa sumuttelussa! Köynnökset tarvitsivat jo isomman tuen, niitä taisi olla kasvihuoneessa, joten täytyypä niitä käydä hakemassa.
Pyysin kaveriani tekemään meille kolme makrameeamppelia ja yhdessä suunniteltiin ne. Sopii oikein hyvin tänne meille nuo! Pääsi viimein juoru, kultaköynnös ja rönsylilja paikoilleen. Tosin juorulle olisi kiva saada tuommoinen musta ruukku myö...

Kaivelin viimeisetkin tuhkat saunan ja takan pesistä ja kävin heittämässä vähän takapihallekin tuhkaa. Krookuksia odottelen jo innolla, sillä ne ovat ihan mun lemppareita. Tuossa kohdalla saattaa olla myös muutama lumikellokin, mutta en vain ole aivan varma asiasta. Harmikseni tosiaan tuli kylmempää ja tuuli kääntyi puhaltamaan idästä. Aurinko ei kunnolla sulata valkoista lunta ja tuo hento tuhkan hipaisukaan ei saanut merkittäviä aikaan vielä. Tänään ei taida tuulla ihan niin kovasti joten jospa tänään näkyisi enemmän sulamisen merkkejä.

Uudella kasvimaan reunallakin on lumi alkanut vetäytyä paljastaen viime syksynä istutetut yrtit. Siellä nököttää muunmuassa timjamia. Muistelin, että timjani olisi erityisen herkkä kevät ahavalle, joten kipaisin kaupasta hieman juuttikangasta ja suojasin ne. Siinä tuulessa vain mietin, että mitenhän ihmeessä ne olisi tarkoitus saada pysymään paikoillaan. Laitoin alkuun vähän lunta reunoille ja hain sitten lopuksi metsätä vähän pajun oksia joilla yritin vähän ankkuroida ne paikalleen. Lumi kuitenkin sulaa melko nopeasti kankaan päältä pois. Kasvimaan laatikotkin ovat pian kaikki näkyvissä, joskaan ei aivan täysin lumettomia ihan hetkeen.

Timjamit suojattuna joten kuten.
Meidän etupihalta taasen löytyi tämmöinen mielenkiintoinen kolonen. Tai no olihan se siinä jo syksyllä ja sitä kummasteltiin. Todettiin silloin, että se olisi vain kivenlohkareiden väli, jonne pääly maa oli nyt sitten romahtanut. Lampulla tutkiessa sisällä tosiaan näkyy isoja lohkareita, jotka tuohon alueeseen piilotettiin. Siitä ei sitten varmaa ole, että onko joku eläin ollut osa syyllinen. Kuitenkin aika hauskasti tuo kolo on sulattanut ympäriltään lumen. Sen verran on lämmintä ilmaa maansisältä hönkinyt. Yhtään käytävää ei tuosta lumen alle lähtenyt.

Piippojahtia odotellessa... aurinkoista viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Päivät eivät ole todellakaan veljiä keskenään. Keskiviikkona täällä meillä oli todella lämmin päivä ja varjolämpötila nousi jopa + kuuteentoista asteeseen. Eilen taas oli todella kova tuuli ja lämpöä vaivaiset viisi astetta. Tänäänkin tuulee, mutta aurinko paistaa onneksi täydeltä terältä.

    VastaaPoista
  2. Taimilaatikoissa muhii kevät! Kohta on lumet tiessään ja pääset istuttamaan.

    VastaaPoista

Katsotuimmat