torstai 27. huhtikuuta 2023

Projekti puutarhasilta (krookuksilla)

Jottei kevät mene aivan kukkasia jahdatessa ja kuvatessa, niin pitihän se aloittaa jo puutarhahommat ja rakentaminen. Vaan ensin tämmöinen nätti keltainen krookuspuska ihastuttamaan! Viime vuonna tosiaan puhuin puutarhasillan rakentamisesta ja hommasin siihen syksyllä jo tarvikkeet. Tarkoitus oli talvella tehdä, mutta lopulta tässä keväällä aloitin nikkaroinnin. Ja kuten arvata saattaa, kun emäntä tarttuu isännän tarvikkeisiin, rupeaa isäntääkin kiinnostamaan asia. Olin ajatellut laittaa tekovaiheista kuvia, mutta homma meni mutkikkaaksi ja ne jäivät.

Isäntä ei siis pystynyt vain katselemaan vaan sotkeutui itsekin mukaan hommaan. Loppujen lopuksi isäntä tekikin puolet hommasta ihan ilman pyytämättä. Arvelisin, että jos olisin pyytänyt tekemään sen alunperin minulle, niin silta ei olisi valmis vielä kymmenen vuoden päästäkään. Mutta olen kyllä kiitollinen isännälle vaikka muutaman jutun olisin ehkä tehnyt toisin. Sillasta tuli joka tapauksessa nätti ja olen tyytyväinen.

Omalle paikalleenkin se saatiin hetimmiten. Vähän piti murskeen kanssa säätää, sillä en todellakaan ollut sillan kohtaa mitenkään vatupassin kanssa nuhrannut. Silta on siis silmällään laitettuna paikalleen ja toinen puoli penkkaa saattaa olla hieman korkeammalla. Minulle kuitenkin tässä tapauksessa riittää, että se näyttää omaan silmään juuri ajatusten mukaiselta. Puron teosta oli muuten postaus täällä, missä näkee alueen ennen sillan lisäystä.

Alaosan kaari on hieman nafti, olisi siis voinut olla isompi, mutta se ei minua haittaa.
Näkymä kasvimaalle päin.
Ja toiseen suuntaan.
Hieman kauempaa.
Puron yltä kuvattuna.
Ja vielä vähän erikohdasta. Jännä ajatella, että kohta sillan ympärillä alkaa liljat kasvaa ja se on osittain kasvien peitossa. Pitäisi muuten keksiä liljojen juurelle jotain matalaa maanpeiteperennaa tuomaan vähän erilaista näköä pyöreämmillä lehdillä. Sillasta tuli siis 70cm leveä ja pituutta taisi olla noin metrin verran, Täytyy tunnustaa, että enpä mitannut koskaan sitä. Tuli ihan mutuna ja silmällään piirettyä kaaret lankkuun. Kesällä tulee varmasti otettua useampi kuva jahka kasvillisuus on upeimmillaan. Tavoitteena olisi saada tänä kesänä sillan vasen puoli kuosiin ja oikealle puolelle tehtyä polku. Siitäpä tuo minun "salainen puutarhasoppeni" sitten lähtisi muotoutumaan.

Ja loppuun vielä kuvaa minun krookusarmeijastani. Monta metriä violettia kukkamerta. Tietokoneen näyttö tosin vääristää kuvan värejä, ne nimittäin näyttävät tästä näytöltä katsellessa aika sinisen värisiltä. Muutama vuosi lisää ja koko reunus on krookusten peitossa keväisin!
Niin ja muuten, uudenkuun jälkeinen kuunsirppi ilmaantui taivaalle kallellaan, eli sirpin päät osoittaen hieman ylöspäin. Se povaa siis noin kolmeksi viikoksi sateita, että koittakaahan kestää! Raikasta keliä luvassa.

Leppoisaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Hienosti kaareutuva silta ja tukevan näköinen. Itsellä tässä vaiheessa vielä puron ylitys tapahtuu kuormalava-sillan avulla :-D Ja tosiaan; metrikaupalla krookuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Hih, kyllähän se kuormalavakin asian ajaa 🤭 ylittämisen suhteen ainakin jos nyt ei silmän ilona aivan 😄

   Poista
 2. Sillasta tulikin tosi kiva. Mikä kerrassaan ihana krookusvirta.

  VastaaPoista
 3. Lapsetkin varmasti tykkäävät sillasta. Tosi kivalta näyttää tuo lainehtiva krookusten reuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti siitä kohta juostaan ees taas kun sen äkkäävät 😅😂

   Poista
 4. Sillasta tuli oikein onnistunut. Sopii paikalleen. Krookusvirtakin on upean näköinen. Mainio idea reunustaa penkki sinisillä krookuksilla. Tai lilojahan ne aivan selvästi ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 Krookukset ovat ihan mun lemppareita ja näin niitä saa puutarhaan paljon 🤩

   Poista

Katsotuimmat