torstai 30. toukokuuta 2024

Koska Kukkii? -raportti

Idänsinililja 14.5.24
Huh, kun on ollut kiirettä ja sairastelua. Pienimmät nappasivat noron päiväkodista ja siinähän se viikko sitten vierähtikin siivotessa ja pyykätessä. Ihme juttu oli, että vain kolme meistä sairasti sen, tai ainakin selkeillä oireilla... Noh, sittenpä ne nuo työkuviot vähän kasaantui ja ehdin koneen ääreen hieman aikomaani myöhemmin. Mutta eipä sillä niin väliä. Nyt siis olisi vuorossa Koska kukkii? -haasteen raportti. Sillä kaikki valitut kasvit ovat kukkansa aukaisseet. Aloitetaan idänsinililjasta, sen arvelin kukkivan 5.5. Yllä oleva kuva on otettu 14.5., mutta se ei suinkaan ollut ensimmäinen. Sillä ensimmäisen kuvasin nupullaan 6.5. ja se avautui muistaakseni 10. päivän tienoilla, tosin unohdin sen silloin kuvata. Kummassakaan tapauksessa ei siis tullut osumaa ja nuo kevään kylmät jaksot ilmeisesti myöhästyttivät niiden kukintaa tällä kertaa.


Kirjopikarililja 15.5.24
Kirjopikarililja osui jo vähän lähemmäksi. Arvelin sen kukkivan 10.5. mutta se avautui 15.5. ihan muutama päivä myöhemmin kuin viime vuonna. Nämä myös jostain syystä ovat harventuneet tälle vuodelle. Viime vuonna ne vielä kukkivat runsaasti, mutta nyt taisin nähdä vain viiden eri kukan kukkivan. Täytyy melkein laittaa syksyn ostoslistalle näitä lisää.

Helmililja 6.5.24
Helmililjan arvelin kukkivan 12.5. mutta tämä kaveri yllätti tänä vuonna. Tämän päällä nimittäin oli erittäin iso lumikasa, mutta se puski nopeasti ylös heti lumien sulettua ja oli kukassa jo 6.5. Valkoinen ja vaaleanpunainen helmililja tuomen alta ei noussut ollenkaan. Etupihalle en taida ihan heti olla istuttamassa lisää sipulikukkia. Pidän muutaman välivuoden, koska ne ovat maistuneet liian hyvin pihan vierailijoille.

Metsätulppaani 25.5.24
Metsätulppaaneissakin kävi kato tänä vuonna. Tosin löysin yhden tällaisen ihan muualta kuin, minne olen niitä istuttanut. Että noinkohan niitäkin joka otus käy syömässä. Jokatapauksessa tämän kuvasin kukassaan 25.5 ja olin arvellut sen kukkivan 17.5. Ei siis kauhean lähelle osunut tämäkään. Ja viimeinen villikortti taas meni aivan mönkään, sillä suunnilleen kaikki jouluruusuni kuolivat joko talvella tai keväällä. Yksi näyttäisi edelleen sinnittelevän yhdellä lehdellään, toivottavasti se selviää. Lisäksi ostin muutaman lisää ja varmaan täytyy hommata aiempia värejä myös uudestaan. Näin on siis minun osaltani taputeltu tämä haaste tänä vuonna! Seuraavaksi taidan alkaa kokoamaan menetettyjen listaa tältä vuodelta...
 

Leppoisia kesäpäiviä!

2 kommenttia:

  1. No voi rähmä, kun ei tullut täysosumia ja katoakin on käynyt. Menetettyjen lista on pitkä täälläkin, julkaisin itse aamulla omani ja jäi vahva tunne, että olen unohtanut siitä vielä jotain. No, onpahan tilaa hankkia uusia kasveja :D Aurinkoista kuunvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Positiivista ajattelua! 😄 On tosiaan tilaa uusille mahtaville kasveille, kun entiset on menetetty 🤭

      Poista

Katsotuimmat