maanantai 22. toukokuuta 2023

Väriä puutarhaan

Kevätvuohenjuuri ja kirjopikarililja ovat muuten ihana yhdistelmä ja uusi pajureuna kruunaa kaiken. Ja enpä ole vieläkään ennättänyt lyhentää noita tikkuja!
Huh, mitä haipakkaa on menty viimeinen viikko! Eikä vain puutarhahommien ja kasvun osalta vaan ihan oma viikkokin on ollut aikamoinen härdelli. Ajattelin nimittäin viettää synttäreitäni paljuilun merkeissä ystävieni kanssa ja sitten buukkasin vielä itseni ja yritykseni messuille samalle viikonlopulle. Johan olikin juhlien järjestelyissä ja messujen suunnittelussa hommaa. Aika kului kuin siivillä ja puutarhassakin piti ehtiä hääriä jotakin. Auttamatta olen myöhässä kevät töissäni, joskin kovasti otan kyllä kiinni listaa. No joka päivä jotain ja eihän se minnekään lopu! Ehdinpä kuitenkin sunnuntaina illasta ottaa muutaman ihanan aurinkoisen kuvan puutarhan uusista kukkijoista, jotka nyt tuovat väriä puutarhaani ja iloa silmille.

Narsissien alue tuntuu olevan edelleen yhtä runsas kuin viime vuonna vaikka osan niistä kaivoin ylös ja siirtelin muualle. Narsissien edessä on kevätesikko, jonka sain eräältä tuttavalta täältä kotikylältä. Pensashanhikit ja kääpiöhappomarjat näyttävät vielä erittäin karuilta, vaan narsissien takaa nousee jo unikoita pikku hiljaa.

Neljän suora, värien loistoa! Tämä on kyllä ihan sattumalta onnistunut istutus. Tästä alueesta tuli muuten mieleen, että jänis vieraili meillä muutama päivä sitten ja tuntui krookukset maistuvan sille. Onneksi krookukset olivat kukintansa loppu puolella jo. Ihmettelin pari päivää, miksi kukat niin yks kaks lakastuivat yhtä aikaa ja sitten löytyi penkin reunasta huolellisesti syöty krookus rivistö. Kaikki tulppaanit ja jo kukkansa tiputtaneet krookukset säilyivät.... nirso makustelija. Sepä on tietenkin minun onni!

Tää violetti väri säväyttää upeudellaan!
Edellis vuoden pääsiäisen perunanarsissit humpsahtivat kuin varkain kukkaan. Tosin osa syynä voipi olla, etten muistanut niitä istuttaneeni ollenkaan. Ne kukkivat ihanasti pallohortensian lehdettömien varsien vieressä.

Viime vuonna istutettu ihanuus! Olen melko varma, että tämä on kerrattu tulppaani Finola.
Tämän tulppaanin nimi onkin sitten hukkunut, tai oletin ensin sen olevan 'Dream Touch' mutta se on paljon kerrotumpi kuin tämä omani...
Olen niin innoissani tämän luumun kukkimisesta! Sehän siis kukkii ensimmäisen kerran istutuksen jälkeen, jospa siis saataisiin myös maistella ihan omia luumujakin! Ja tietenkin minulla on vielä suojaverkotkin ottamatta pois... noh ihan kaikkea ei ehdi, jospa saan tällä viikolla ne kannettua varastoon.

Tuomi ilhaduttaa kukinnallaan myös ja se on tuplasti runsaanpi kuin viime vuonna. Tietenkin pikku taimelta hyvin maltillisesti, mutta tuoksu on jo nyt huumaava! Sen oli myös bongannut muurahaiset sekä joku jättimäinen kuoriainen. Nyt kirjoittaessani muistin, etten edes tutkaillut mikä kuoriainen mahtoi olla kyseessä. Toivottavasti ei ainakaan mikä huolestuttava.

Ilmeisesti kultakuoriainen mettä syömässä.
Purppuratuomikin pistää parastaan!
Tosin sekin on vielä kovin harva ja heiveröinen, että siitä saisi kovin kummoista isompaa kuvaa.
Ehdin tekemään pienen ruukkuistutuksenkin, koska halusin paljun viereen vähän jotain silmän iloakin. Tosin sitten en tajunnut seurata säätiedotteita kiireeltäni ja osa ehti jo paleltuakin. No ei onneksi kokonaan, ne kasvavat kyllä, mutta korkeaan ruukkun ostin messuilta sitten paikkamaan vähäksi aikaa nukenkauluksen. Lisäksi taisi lähteä mukaan pari mustasilmäsusannaa ja pari muutakin leikkimökin kaiteelle.

Tuli nähtyä tuttu hedelmäpuumyyjä, sattui olemaan viereisellä osastolla. Juteltiin siinä pari päivää aika tiheään, kun oli melkoisen hiljaista. Hänellä sattui olemaan yksi Musta Rudolf mukanaan ja tietenkin minä sen sitten halusin ostaa! Joten viime syksynä pähkäilty uuden alueen puun valinta osui nyt koristeomenapuu Musta Rudolfiin. Ja sain vähän niinkuin kaupan päälle päärynäpuu Aunen. Nyt sitten metsästän isännän mieliksi jotakin hopean väristä kuusipuuta, se tuleekin sitten etupihalle. Tänään tulikin sopivasti sadetta kaikille uusille ja vanhoillekin kasveille ja oli muuten upea auringonlasku. Ihastelin sitä niin sydämmelläni, että jäipä kuvat ottamatta. Huomisellekin on luvattu sadetta ja se on hyvä, meillä ainakin alkaa olla jo ihan tarpeeksi kuivaa.

Tältä erää taasen lepposta viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Paljon ihania kevätkukkijoita 💚🩷 Purppuratuomi alkoi kiinnostaa, mahtuisikohan meidän pihaan 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purppuratuomesta tulee aika iso vanhana ja itsekin mietin vieläkin, että onko sillä tarpeeksi tilaa tuossa 🤭 mutta eiköhän 😄 kaunishan se on!

   Poista
 2. Minäkin pistin korvan taakse tuon purppuratuomen. Kiva, kun ehdit ottaa kuvat ja tehdä tämän tekstin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 mukava kun kuvat inspiroivat muitakin 🤗

   Poista

Katsotuimmat