perjantai 21. lokakuuta 2022

Kuusi kuvaa kesästä

Kuusi kuvaa kesästä -haaste kiersi minullekin, Minna Hiidenkiven puutarhassa -blogista haastoi minut tähän. Ajattelin valikoida kesästä kuvia asioista ja tilanteista, jotka muistuttavat kesän iloista ja riemuista.

Kesän auringonpaistetta. Ihana, kun istutetut kasvit valtaavat penkereen kiven koloja. Tässä kuvassa on vaan sitä jotain!
Värililjojen loistetta.
Nämä ilostuttivat komeasti kukinnallaan vaikka moni muu puutarhani kukka kukki tänä vuonna niin kovin vaatimattomasti. Taka-alan ruiskaunokit ja etupuolen keijunkukka tuovat omaa lisää väripalettiin.

Villiintynyttä iloa.
Tämä kuva ilmaisee loistavasti sen, että villiintynytkin voi olla ihan kaunista. Tuskastelin useita kertoja, kun asiat karkaa käsistä. Mutta yhtenä päivänä tätä katsellessa totesin, että kaiken ei tarvitse olla pilkulleen piirrettyä ollakseen kaunista. Viime vuoden orvokit levittäytyivät tehokkaasti alueelle, maanpeiteruusu Fairy kukkii kauniisti ja siellä täällä on komeita heinätupsuja, joista en ole aivan varma kitkisinkö pois vai jättäisinkö. Toistaiseksi ne ovat siis saaneet olla. Oikella yläkulmassa kasvaa edelleen kuusi, jonka toivoin mieheni poistavan. Se kuulemma saa jäädä siihen "kääpiökuuseksi". Sitä pitää trimmata, että pysyy pienenä. Ajatus huvittaa, joten myönnyin tietenkin.

Äidin pikku apuri.
Tämä on varmaan kesän paras kuva! Pikku isäntä hommissa. Kastuihan siinä muutakin kuin kasveja samalla, kuten siskot ja vähän äippäkin. Pipo oli miehellään pitkään päässä, kun lippis ei kelvannut. Ei ihme, että kukkapenkin ruiskaunokit ja muut menestyivät niin hyvin. Aivan loistava muisto!

Puunliljat. Nämä kukkivat aivan upeasti. Eivät ehkä kasvaneet viime vuotta korkeammiksi, mutta kukka oli aivan upean kokoinen! Näidenkin takana kukkii upea kukkaniitty.
Keskiaika festivaaleilla.
Viimeiseksi laitan kuvan keskiaika festivaaleilta. Olin aivan haltioissani siellä! Uskalsin lähteä aivan yksin matkaan ja vuokrasin puvunkin paikanpäältä. Pitkäaikainen haaveeni siis toteutui viimein ja ensi vuonna menen varmasti uudestaan!

Haastan mukaan:
Lappalainen etelässä
Puutarhaeloa

Kuusi kuvaa kesästä -haaste:

- julkaise kuusi kuvaa kuluneelta kesältä
- aihe on täysin vapaa
- haasta muita vastaamaan

Haasteen voi napata myös vapaasti 
ja nämä säännöthän on myös rikottavaksi tarkoitettu;)

12 kommenttia:

  1. Kivat kuvat!
    Upeita kiviä tuolla ekassa kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Onni että tontilta nousi niin paljon hienoja kiviä jota käyttää pengertäen.

      Poista
  2. Pikkumies vesisuihkunsa kanssa on hellyttävä kuva. Siinä on lämpöä ja tunnelmaa.
    Minäkin kiinnitän huomiota pihanne mahtaviin kiviin. Eihän niitä ihan käsivoimin pyöritetä, mutta ne ovat tarvittaessa arvokasta rakennusmateriaalia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä 😊 kaivuria tarvittiin kyllä niiden järjestelyyn 🤭 Isännällä oli silmää niitä asetellessa vaikka kuulemma nopsaan vain kyhäsi 😄

      Poista
  3. Kivat kesäiset kuvat.
    Onpa upeat puunliljat.

    VastaaPoista
  4. Kivat kuvat kesästä! Pikkumies kastelee niin antaumuksella äidin kukkia <3 Nuo kivikot näyttävät joka vuosi paremmilta, kun kasvit täyttävät kolonsa. Metsäkuusesta saa oikein hyvän muotoonleikatun havun, joten jos kuusi siellä jo valmiiksi on, niin turha sitä on lähteä poistamaankaan. Talvivihreääkin on hyvä olla ja sitten, jos kuusi alkaa joskus näyttää liian suurelta, niin kaataa joulupuuksi. Kruunuvuokon blogissa on silloin tällöin näkynyt ihan tavallisia metsäkuusia, joista hän on saksimalla muotoillut oikein tuuheita ja tasapainoisia muotopuita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pikkumiehellä tosiaan oli intoa, kun sai olla avuksi 🤭
      Olenkin ihastellut Kruunuvuokon havuja, jospa minäkin saisin oman kuuseni leikeltyä tuuheaksi ja söpöksi pikkukuuseksi. Ja siitähän tulee kyllä mainio joulukuusi, jos se liian suureksi kasvaa 😄

      Poista
  5. Hienot kesäkuvat ja upeat puuliljat! Keskiaikafestivaalit on moniulotteisia tapahtumia: voi osallistua vaikka pukeutumalla, oppia uutta, päästä kiinni historiaan, eläytyä toiseen aikakauteen tai henkilöön,...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen samaa mieltä kanssasi keskiaikafestivaaleista, suosittelen kyllä kaikille joita historia yhtään kiinnostaa 😊 on todella hauska tapa tutustua aikakauteen!

      Poista
  6. Ai niin, kiitos haasteesta!

    VastaaPoista

Katsotuimmat