keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Kateprojekti valmistui

Elokuu vaihtui syyskuuksi ja vauva arjen lisäksi ehdin pikkuisin pätkin viedä kateprojektini valmiiksi. Loppupätkä pengerpuutarhastani ei saanut kovin leveää katereunusta, en tosin tiedä tulenko katumaan asiaa vielä. Toisaalta ainaan sitä saa levennettyä! Jos nurmikonreunanauha alkaa kinnata, niin täytyy sitten sitäkin lisätä pieni pätkä. Mutta ne onkin sitten tulevaisuuden juttuja.

Ensimmäinen kuva siis oli purolta päin ja tässä näkyy muutos puron suuntaan katsottuna. Isäntäkin pääsi pitkästä aikaa ajamaan nurmikon, mutta nuo reunan ruohotupsut pitäisi vielä trimmerillä napsia pois. Nurmikkokin alkaa tuuheutua. Paljaita multaläiskiä ei ole enää niin paljoa ja nekin pienentyvät hyvää vauhtia. Ehkä meillä ensi kesänä on komea nurmikko sitten!

Mansikoiden kohdasta tuli ihan kiva. Huomasin, että lumotar mansikka teki ainakin tänä vuonna rönsyjä aika maltillisesti. Toista ei voi sanoa polkasta, se leviää aivan mahdottomasti. Nyt en jaksanut alkaa uusia taimia istuttamaan jonon jatkoksi. Jostain syystä ärsytti se rehottaminen niin paljon, että revin ne vain irti ja heitin menemään. Kyllä niitä taimia vielä tulee ihan riittävästi.

Tähän tuli aivan varmsti pari ihan liian jyrkkää mutkaa. Saapa nähdä milloin isäntä pyytää suoristamaan ne. Toisaalta jos ne saa edes jotenkin ajettua leikkurilla, niin nopsaanhan ne trimmerillä siistii. Ei tuo meidän leikkuri ainakaan ihan reunan vierestä saa leikattua.

Katetta riitti myös etupihan puille ja takapihan vaahteralle. Nyt nurmikko ei valtaa niitä. Hassusti isäntä jätti nurmikkotupsut näidenkin ympärille. Eikö uskaltanut lähemmäs sitten ajaa vai mikähän oli. Täytyy melkein kysäistä asiaa. Täytyy tehdä isommat alueet, jos siitä kiikastaa.

Ja katettahan riitti vielä vähän, joten ehostin kasvimaan katealueen. Vähän levensin sitä ja paksunsin kerrosta. Varaston lattian valun yhteydessä oli hiekkan seasta löytynyt kasa isohkoja kiviä, nehän sopivat erinomaisesti tähän reunaan. Muutama vielä pitäisi käydä kaivamassa hiekkakasasta, niin saa ainakin tämän reunan kokonaan kivettyä. Tuo maa kun viettää kuvan alareunaan päin.

Tältä näyttää kasvimaan takaosassa. Sinnekin sain kivasti kiveä ja katetta. En vain nyt tiedä vielä, mitä teen tuon reunan kanssa. Siihen varmaan voisi laittaa nurmikkoa tai lisää raparperia. Vai tekisikö niittyalueen tuohon pihan reunamaan. Toisaalta olisi kiva tehdä köynnösaita kulkemaan pihan reunaa pitkin varaston taakse asti. Noh, kyllähän sille jotain keksii ajallaan. Seuraavaksi pitäisi siirtää muutama perenna ennen kylmän tuloa.
Hyvää syyskuun alkua!

10 kommenttia:

  1. Kivan näköinen pengerpenkki. Katteet ovatkin monen paikan pelastus rikkaruohoja vastaan ja lisäksi katteilla saa siistin ja kauniin näköisen lopputuloksen aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 🙂 Katteilla saa kyllä kivan siistiksi alueet ja rikkaruohoja on paljon vähemmän 😄

      Poista
  2. Minustakin tämä penkki on todella kiva nuo kivet on kyllä ihania.
    Raparperiä meillä on pitkä penkki ja ne kyllä pitää rikkaruohot myös poissa tehokkaasti lehtensä ansiosta. Me emme kyllä käytä sitä paljonkaan mutta olen antanut sitä eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 En olisi pari vuotta sitten vielä uskonut, että saan tämmöisen penkereen itselleni 🤭 Onhan sen kanssa ollut työtä, mutta kyllä se palkitsee 😊
      Meillä käytetään raparperiä maltillisesti 😄 Tosin esikoinen on alkanut kiinnostua kokkaamisesta ja leipomisesta. Mikäpä sen helpompi herkku kuin raparperikaurapaistos 🤭 ehkä tulevina vuosina meillä on sitä enempikin tarjolla 😄

      Poista
  3. Kattava postaus ;) Katteilla saa kyllä siistiä jälkeä aikaiseksi ja helpottuu puutarhan hoitaminenkin. Meillä isäntä ei tykkää ajella ruohonleikkurilla katteiden tai kukkapenkkien reunojen lähellä, vaikka olen monta kertaa sanonut, että saa huristella niin läheltä, että varmasti kaikki ruohotupsut lähtevät. Seassa kuulemma voi olla kiviä tai monttuja ja ruohonleikkuri menee pilalle :D Luulen, että yrittää vain päästä mahdollisimman helpolla...
    Nuo pengerpuutarhan kivet ovat edelleen todella hienoja. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊
      Mä olen isännälle huomautellu useasti nurmikonleikkuusta, kun hän meinaa aina leikata mun perennat ja pensaatkin 😂 Nyt on alkanut jäämään rikkaruohotkin pystyyn, kun pelkää että se on joku uus kukka taas 🙈 ehkä ei sitten uskalla liian lähelle istutusalueitani mennä 😂

      Poista
  4. Kivien aluset ja reunat siistiytyy kummasti katteilla. Niitäkin kannattaa pitää jatkossa silmällä, ettei maatuvaan nurmislippuun pääse itämään rikkoja.
    Upea tuo kivipenger!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊
      Katteilla saa kyllä siistiä jälkeä ja hoitaminen helpottuu. Rikkoja on tosiaan pidettävä silmällä, mitään täysin hoitovapaata kikkaa puutarhaanhan ei saa 😊

      Poista
  5. Upea penger kivineen! Mitä kasveja siihen tulee?
    Rikkaruohojen kanssa saa taistella ja nurmikko tahtoo tunkea istutusalueille väkisinkin. Yhtä kilpajuoksua se on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Olen valikoinut siihen aika monia erilaisia kivikkoperennoja ja varmasti niitä vielä lisää hankinkin. Erilaisia maksaruohoja, ristikkiä, sammalleimuja. Näiden lisäksi siinä on jo kolme maanpeiteruusua ja tarkoitus olisi ainakin kääpiövuorimäntyä hommata. Ja mansikkaa tosiaan on osassa kohtaa penkereen tyvellä! Saas nähdä mitä kaikkee siihen vielä tulee hommattua ennen kuin on täynnä 😅
      Rikkaruohojen kanssa saa kyllä ihmetellä, runsas kasvusto himmaa niitä vähän, mutta siihen menee minulla hetki 😄

      Poista

Katsotuimmat