sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Sipulikukka paketti saapui

Sain iloisen yllätyksen, kun Viherpeukaloilta tilaamat sipulikukkaset saapuivat. Iso ja painava laatikollinen. Taisin vähän innostua nettishoppaillessa! Koska näissä pusseissa ei ole kukkien kuvia, kävin lainaamassa kuvat Viherpeukaloiden sivuilta.

Useampi erilainen pussukka tuli tilattua krookuksia. Tähtisahrami Ruby Giant, Krookus värisekoitus, kevätkarnevaalilajitelma sekä Krookus-duetto. Krookus värisekoituksessa (yläällä oikealla) ei ollut tarkempia tietoja lajikkeista. Krookus-duetto (alaalla oikealla) sisältää kultasahrameja ja tähtisahrameja. Sen enemäpää ei niistä mainittu. Kevätkarnevaalilajitelma on aika villi väriltään. Lajitelmassa on vähän lisää 'Ruby Giant'-tähtisahrameja, valkoisia 'Jeanne d'Arc'-kevätsahrameja sekä 'Joanne Woodward'-raitatulppaaneja. Vähän kyllä suunnittelin, että nuo tulppaanit voisi istuttaa erilleen, jolloin krookuspeti pysyisi harmoonisempana.

Tähän väliin on pakko mainita, että Kodinkukilta on tulossa vielä perennatilauksen yhteydessä näitä ihastuttavan näköisiä kaksivärisiä 'Prins Claus'-krookuksia. Ajattelin laittaa krookukset kohopenkin reunaan nauhaksi aloittaen penkin keskeltä, jotta niitä on helppo katsella olohuoneesta.

Tässä sitten sellainen nippu, jotka ovat ei-koskaan-minun-puutarhaani kastia. Eli narsissit olivat pitkään inhokkilistallani. Mutta kas kummaa, kun niitä nyt löytyykin paketista paljon ja kohta kukkapenkistäni. Ehkä mummon kukkapenkin yksipuolinen keltainen perusnarsissi ei silloin miellyttänyt pienen ihmisen silmää. Nyt kuitenkin ihastuin kerrottuihin versioihin ja onhan noita pääsiäis narsisseja tullut huvikseen kaivettua maahankin. Yläällä vasemmalla on White Lion, sen alla Heamoor, oikealla yläällä Le Torch ja sen alla Flower drift. Näiden paikka saattaisi olla vasemmanpuoleisen köynnöstuen kohdilla.

Narsissi British Gamble oli jotenkin hellyyttävän värinen, joten ajattelin kokeilla sitäkin. Tuo heleän vaaleanpunainen väri sai minut varmaan ostamaan pussin näitä.

Orkideanarsissi White Marvel oli niin suloisen viattoman näköinen, että lähti myös pakettiin. Mahtaakohan nuo siniset kukat kuvassa olla lemmikkejä? Olisi aika ihana yhdistelmä tuo, mutta jo ihan pelkka narsissi on suloinen.

Tietenkin mukaan piti mahduttaa idänsinililjaa, olenhan niitä jo keväällä ihastellut ja päättänyt hankkia omaan kukkapenkkiin. Kuten myös alemman kuvan lumikelloja. Nämä menevät joko kohopenkin vasempaan laitaan taikka metsäpuutarhaan. En ole ihan varma vielä. Ajattelin laittaa myös varjopenkkiin, mutta se pitää myllätä vielä auki enkä ole varma teenko sitä nyt syksyllä. Todennäköisesti en.

Sitten vuorossa tulppaanit. Nämä ihanan pirteät värit varmasti ilahduttavat keväällä. Auringonhehkulajitelma sisältää 'Beauty of Apeldoorn'-, 'Red Impression'- ja 'Apricot Impression'- tulppaaneja. Sitten on Darwintulppaani Blushing Apeldoorn ja Liekehtivä tulppaanilajitelma, jossa on 'Ile de Frence'- ja 'Verandi'- tulppaaneja. Laitan nämä kokonaisuudeksi yhdelle alueelle,

Sitten vähän hempeämpi sekoitus tulppaaneja. Yläältä vasemmalta Helmiäinen-tulppaanilajitelma sisältää 'Queen of Night'- ja 'Light Pink Prince'- tulppaaneja. Kerrattu tulppaanilajitelmassa on 'Finola'-, 'Backpacker'- ja 'Ice Wonder'- tulppaaneja. Vasemmalla alaalla on Mustikkasydän-tulppaanilajitelma, josta löytyy 'White Dynasty'-, 'Pink Ardour'- ja 'Destination'- tulppaaneja. Siihen vielä 'Kansas Proud'-tulppaaneja. Tämä oma romanttinen sekoitukseni menee kärhöseinän kohdalle kohopenkkiin. Täytyy vain vähän suunnitella, miten siihen daaliat sitten ensi keväänä/kesällä istuttaa.

Sitten olikin tämmöinen heräteostoskimara. Vasemmalla puolella löytyy Balkaninvuokkosekoitus, Pikkulaukka mix ja Heinätähti mix. Oikealla Villitulppani mix ja Tähtitulppaani ' Albo Caerulea Oculata'. Näille pitäisi keksiä kivat ja sopivat paikat. Nämä tosiaan ihan hetken mielijohteesta hyppäsi ostoskoriin, eli niillä ei varsinaista paikkaa ole ollut suunniteltuna. En kuitenkaan usko, että niille on hanakalaa löytää paikkaa puutarhasta.

Tämä viimeinen onkin sitten ylläritilaajalahja. Viiden sipulin Jättitähdikki pussukka. Nämä kasvavat melko korkeiksi ja niille pitäisi löytää sopiva paikka. Sopisi ilmeisesti isojen laukkojen kanssa hyvin yhteen. Etsiskelisiköhän pussin laukkoja sitten kaupoista näille kaveriksi, sepä jääkin sitten vielä myöhemmälle mietinnälle. Tässä kuitenkin minun tämän syksyn pääasiallinen sipulikukkahankintani, jos seuraavina vuosina olisi sitten vain muutaman pussukan lisäyshankintoja.

Aurinkoista syksyä kaikille!

4 kommenttia:

 1. Komea valikoima herkkuja. Sinulla on odotettavissa ihanan värikäs kevät. Oma Viherpeukaloiden tilaus on vielä saapumatta. Eiköhän se pian tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on 😊 taidan olla kevätihminen, kun tykkään panostaa siihen paljon 🤭
   Eiköhän se paketti sinullekin pian tule ja pääset sinäkin hypistelemään ja istutushommiin 😊

   Poista
 2. Jestas miten paljon ihania ostoksia minä olen paljon maltillisempi näköjään näiden hankinnassa 😁
  Kyllä sinulla on keväällä kaunista kukintaa mutta on tossa kyllä istuttaminenkin 😁 senköhän takia minä vähän panttaan näiden hankinnassa 🤔😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istuttamista minäkin vähän mietiskelin ostellessa 😅 mutta ajattelin myt vähän päästää homman karkaamaan lapasesta, kun tuli ihan kivat veronpalautukset ja tuo kohopenkki ihan tyhjä kevään sipulikukista 🤭 ja se on iso! Eilen istuttelin noin 200kpl jo 😅 onneksi on noheva 1vee auttaja mukana 😂

   Poista

Katsotuimmat