lauantai 25. maaliskuuta 2023

Pientä välipuuhaa


Jopas on nyt vastustanut esikasvatuksen parissa minua tällä viikolla. Kelikin tuntuu ilkkuvan lumisateiden ja pyryjen välityksellä. Ihan alkuun minua haastoi taimimullan löytäminen, en saanut sellaista mitä halusin, mutta josko Creencaren taimimulta olisi ihan riittävän hyvää. Sittenpä oli tarkoitus istutella taimia isompiin ruukkuihin ja koulia hyvin kasvaneita yrttej. Vaan hommapa tyssäsi armottomaan ruukkujen etsintään, enkä sitten löytänyt yhtään kunnon kokoista ruukkua. Jonnekin onnistuin kesältä tulleet muoviruukutkin hävittämään. Koska en nyt jaksanut lähteä sen kummemmin metsästämään ruukkuja, homma jäi vähän silleen. Tosin sain nyt ajateltua ja pyöriteltyä ideoita, joten josko huomenissa jatkaisin hommaa reippaana. Ajattelin nimittäin tehdä käärmekurkuille paikat ihan kestokassiin. Eiköhän ne siitä tykkää sitten. Muille reppanoille täytyy mennä vähän pienemmillä purkeilla ja toivoa, että lumi pian sulaisi ja paljastaisi ainakin ruukkupiiloni. Siis miten ihmeessä ihminen ei voi muistaa minne on muoviruukut laittanut syksyllä....

No näistä lannistumatta, minulla oli aika taas kokeilla ruisleipätaikinan juurta ennen kuin se ehtii olla pakkasessa liian kauan. Ja mitäpä vielä yllätyksekseni raski kupli ja sihisi niin ettei se meinannnut kulhossa pysyä! Melkein pompin ilosta, juuri on nyt tekeentynyt hyväksi ja varmasti onnistumiset tästä vain jatkuvat. Niinpä tänään tuli leipästyä pari vuokaleipää ja tietenkin leivinuunissa. Teki mieli syödä koko liepä, mutta onhan se muillekin jätettävä. (Vaan olisihan noita leipiä ollut kaksi...)

Tämän väliviikon aikana sain viimein otettua villapaidastani kuvan. Se valmistui reipas viikko sitten vai aikaisemminkin....? Mene ja tiedä, muisti pätkii vähemmän tärkeissä asioissa. Malli on Puun vuosi ja löytyy Islantilaisia neuleita -kirjasta. Hieman suurehko tästä tuli minulle, mutta taidan kuitenkin pärjätä sen asian kanssa. Taisin neuloa normaalia löysempää. Osassa kohtaa piti kuljettaa kolmea lankaa mukana ja se ei ole minulla vielä kovin hyvin hallussa. Täytyy pistää se pesuun ja katsoa kutistuisiko se ihan pikkuisen.

Pientä kevät siivousta aloittelin myös ja sekin jäi kesken, kun löysin vanhan kansioni. Se oli täynnä tallettamiani neule- ja virkkausohjeita, ja osan olin jopa itse suunnitellut. Sittenpä päähäni pälkähti ajatus, että kirjoittaisin ne puhtaaksi ja miksei niitä voisi laittaa vaikka ravelryyn pikku summalla myyntiin. Eihän se ihan niin pikku juttu ollut tehdä ja yhden ohjeen näpräämisessä paperilta koneelle menikin ihan tovi jos toinenkin. Sain kuitenkin yhden ohjeen valmiiksi asti ja löysin siihen koneelta kuvankin. Muihin ohejeisiin täytyykin laittaa sitten puikot heilumaan, jotta saan sukista kuvat.

Tässäpä ensimmäisen ohjeeni sukkanen. 2017 suunnittelin esikoiselle sukan, hän oli silloin kova Frozen fani ja toivoi pitkiä sukkia, kun äitilläkin oli niitä niin paljon. Tämän myötä tein toisellekin tytölle sukat. Niissä oli kukkaisten kuvia, mutta lankavalintani epäonnistui ja kukat eivät sitten näkyneet kunnolla. Ja sitten on aivan ihanat perhossukat, jotka tein itselleni. Tosin taisin tehdä liian isoilla puikoilla, sillä neuloessani ensimmäistä sukkaa jouduin jättämään jalkaterästä paljon pois vaikka normaalisti seiskaveikalla sen olisi pitänyt osua hyvin nappiin. Pitäisi siis neuloa se uudestaan, valita uudemmat langat ja käsialalleni sopivat puikot. Paljon sitä on käsitöiden saralla oppinut kuudessa vuodessa ja paljon on vielä opittavaa. Mutta oli hauska nähdä, miten isompien tyttöjen värimaailma on ollut tuolloin aivan sama kuin mitä sen on nytkin.

Nyt käsityömäisin ajatuksin lähden unten maille ja aamulla pirteänä rupean sotkemaan mullalla!

Mukavaa maaliskuun loppua!

6 kommenttia:

 1. Hienoja neuleita, tuossa villapaidassa on oikein kiva kuvio.
  Ruukut vielä löydän, mutta monta muuta asiaa olen puutarhassa etsinyt ihan toden teolla. Saatan työn tuoksinassa jättää vaikka sakset käsistäni jollekin tasolle ulkona ja ajattelen, että olkoon tuossa hetken, muistan kyllä paikan. Ja sitten saksia seuraavan kerran tarvitsessani ei ole mitään haisua, mihin ne jätin (kun eivät ole oikeassa paikassaan). Olet ehkä järjestänyt ruukut hyvin syksyllä ulkovarastoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊
   Ulkovarastoa olen tosiaan kolunnut ahkerasti, valitettavasti meillä on vielä pienet varastotilat, joten osan ruukuista jätin ulos varaston seinustalle. Mielestäni vain sellaiset joita tarvitsee vasta kesällä mutta voihan ne siellä olla 😅 ja tietenkin lumikerroksen alla 🙈 on myös toki mahdollista, että isäntä siivosi ne syksyllä roskiin 🙊

   Poista
 2. Jännä juttu miten ne istutusruukut ovatkin monesti hakusalla, vaikka ne yrittääkin syksyisin koota yhteen paikkaan kevättä odottamaan.
  Herkullisen näköistä leipää ja kaunis villapusero. Kauniit ovat myös sukat.Tuota sukan tähtikuviota olen itsekin käyttänyt omissa sukissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 tähtikuvio onkin perinteisiä kirjoneilekuvioita 🤭
   Istutusruukkujen kanssa luulin olleeni järjestelmällisempi 😅 mutta en tiedä mitä tapahtunut 😂 Tosin nyt hävisi kylvöruukkunikin 🙈 tällä kertaa asialla vaan taitavat olla meidän pienimmät 🤭 joten tämän viikon kylvöjä varten täytyy tehdä tarkkaa etsintää lasten piilotuspaikkoihin 😄

   Poista
 3. Minä taas kun istuttelen usein nämä jutut kotona niin kaikki ruukut on mökillä ja muutkin tavarat on juuri siellä toisessa paikassa . Älä hyvä ihme tota villapuseroa pese se menettää heti sen uuden oloisuuden isohkot villapaidat on muotia 😀 . Voi kun saisi jostain hapanleivän juurta . Uskon että oli varmasti todella hyvää .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😊 Villapaita jäi pesemättä ja olet kyllä oikeassa, että isohkot villapaidat ovat muodissa 🤭 Muutaman mallailun jälkeen olen erittäin tyytyväinen!
   Meillä saisi ilmeisesti ostaa hapanleivän juurta paikallisesta leipomosta, mutta itse valmistin juuren ottamalla tuoreesta leivästä alun. Ja siis paikallisen laipomon leipä on höyryävän tuoretta, kun se tulee kauppaan 😋 toki siinä meni muutama kerta ennen kuin juuri happamoitui kunnolla, mutta nyt se onnistui viimein.

   Poista

Katsotuimmat