perjantai 17. helmikuuta 2023

Sairastelua ja pientä väkerrystä

Taas vaihteeksi meillä on flunssaa liikkeellä ja hyvin pitkälti oma aika meneekin lasten hoivaamiseen. Aina ei uskoisi, miten kauheasti pienet ihmiset haluavat olla sylissä, kun sairastavat. Noh, siihen lisäksi sitten se siivoaminen, kun heillä ei olekaan niin kipeä olo ja kaikki into puretaan heittelemällä leluja ja kiusaamalla sisarusta kaikin keinoin. Tässä hässäkässä keittelin kuitenkin meille kuusenkerkkäsiirappia pakastimessa jäljellä olleista kerkistä. Olen sitä laittanut pienten mustaherukkamehuun teelusikallisen. Mielestäni on helpottanut yskää ja se on jäänyt varsin maltilliseksi. Itsekin laitan sitä lusikallisen silloin tällöin teehen. Korvaa melkein hunajan, yleensä laitan kyllä hiukan hunajaakin mukaan.

Silloin tällöin minulla on ollut hetki aikaa omille pienille näperyksille, ettei täällä kotosalla aivan höperöksi tule. Kävin aiemmin kirpputorilla ystävieni kanssa ja löysin ihanan kirjanmuotoisen rasian. Se oli hyvin vaalea, suunnilleen kokonaan saman värinen kuin kuvassa keskiosa. Tuunasin sen liimaamalla pellavakankaita edeltävän kerroksen päälle. Säästin tuon keskellä olevan vaalean pitsillä kehystetyn osion, koska pidän siitä paljon. Vihreä väri tuntui minulle omanlaisimmalta. Sisälle laitoin hieman kangasta pehmusteeksi ja koukuja.

Näin sain siitä itselleni ihanan korurasian. Halusin sen nimenomaan olevan pystyssä, siksi koukut. Hieman ongelmiahan se tuotti, kun asettelin koruja nätisti esille, mutta pientä aivotyötä ja kaikki ovat nätisti. Koukut eivät haittaa, jos joskus muutan mieleni ja laitan rasian erisuuntaan täyttääkseni sen runsaammin.

Tämän enempää ei ole tällä kertaa, joten oikein hyvää viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista sinne teille.
    Tulipa kiva korurasia.
    Mukavaa viikonloppua ja helmikuun jatkoa.

    VastaaPoista
  2. Hyvä muistutus minulle tuosta kuusenkerkän käytöstä. Tuppaa unohtumaan. Ja kivan näköinen korurasia; tuunaus kannattaa aina :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Itsekin pari vuotta sitten viimeksi tein 🙈 enkä edes tiedä miksi en ole useammin tehnyt 🤭

      Poista
  3. Heippa, blogissani on sinulle haaste :).

    VastaaPoista
  4. Pikaista paranemista teille kaikille!
    Kirjasta tuli hieno korurasia.

    VastaaPoista

Katsotuimmat