perjantai 13. tammikuuta 2023

2023 blogikauden aloitus neuloen

Leppoisaa alkanutta vuotta kaikille! Minun vuosi alkoi rauhallisesti. Lapsilla alkoi koulu 9.päivä ja pienet menivät päiväkotiin pitkästä aikaa. Isäntäkin oli pitänyt lomaa siihen asti komeat kolme viikkoa. Minnekään reissuun ei lähdetty, nautittiin ihan oman kodin rauhasta. Pikkuisen huomaan, että sormia syyhyttäisi jo aloittaa siementen kylvöt ym. puutarhahommat. Vielä aion kuitenkin lykätä halujani hieman ja keskityn kotiin ja neuleisiin. Nimittäin muutaman vuoden jälkeen pystyn taas huoletta neulomaan ilman mitään sormien puutumisia ja se tuntuu kivalta. On taas mukava neuloskella pikku hiljaa erilaisia juttuja. Tämä ensimmäisen kuvan villapaita on pikkumiehen, tein sen Islantilaisia neuleohjeita -kirjan ohjeella. Tämä oli hirmu näppärä ja leppoisa tehdä, eikä aikaakaan mennyt kauheasti, kun paita on pienelle pari vuotiaalle.

Kaveri löysi helpon ja muhkean pipon ohjeen netistä ja pyysi minua tekemään itselleen pipon. Sen jälkeen teinkin tämän punaisen itselleni ja vielä yhden toiselle kaverille. Pitihän meidän tiimillä olla vähän jotain yhteistä. Lankana oli dropsin Air -lankaa. Se on ihanan pehmeää ja kevyttä, tosi mukava päässä siis. Innostuneille neulojille ohje löytyy täältä: NauravaNappi -blogista.

Joulun alla tuli tehtyä taas perinteiset joulukalenterisukat. Nämä ovat Niina Laitisen suunnittelemat. Itselle tuli käyttöön nämä Jouluruusu -nimiset ihanuudet. Tässä oli taas kaiken näköisiä uusia kiemuroita opittavaksi, mutta lyhyiden pätkien johdosta se onnistui ihan mukavasti.

Toiset joulukalenterisukat meni esikoiselle ja ovat olleet ahkerassa käytössä. Vähän ihmettelen, miten nopeasti ne ovat menneet melkoisen huonoon kuntoon jo. Nukkaa, nyppyjä ja kulumista on ihan älyttömästi vajaassa kuukaudessa. Suurinosa jäi kuvassa piiloon. En tiedä onko syynä käyttö vaiko langassa ongelmaa. Nämä ovat ihan perus seiskaveikasta tehdyt.

Seuraava haasteeni onkin tämä ihana pitsimekko, joka tulee ihan omaan käyttöön. Ohje löytyy myös Islantilaisia neuleohjeita -kirjasta. Värit olen valikoinut itse, sillä valkoinen ei ole yhtään minun värini. Tämän lisäksi teen anopille islantilaista neulepaitaa, saman kirjan ohjeella. Anopin paita tuntuu valmistuvan melko nopsaan, mutta tämän mekon kanssa menee kyllä aikaa. Siihen tosin olen varautunutkin!

No näin on saatu tämä vuosikin käyntiin! Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo pikkumiehen villapusero ja värit ovat ihan täydelliset. Kivoja neuleita kaikki muutkin.
    Mukavaa viikonloppua myöskin sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Pikkuniehen villapaita tosiaan onnistui aivan nappiin 🤭

      Poista
  2. Minustakin pikkumiehen villapaita on kaunis. Ja viimeisen kuvan mekko suorastaan lumoava. Samalla ohjeella saisi varmaan myös kauniin puseron, kun jättäisi helmaosuuden pois.
    Olen kuullut väitteen, että laminaattilattia kuluttaisi ja nyppyynnyttäisi villasukkia tavallista enemmän. Itsellä ei ole omakohtaisia kokemuksia. Käytän aika paljon 7veikkaa ja tepastelen päivittäin siitä tehdyissä villasukissa. Pesen niitä 40 asteen hienopesussa säännöllisesti. Ihmeen hyvin ovat kestäneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 🙂 Tosiaan, tuostahan saisi ihan vain paidankin, kun aloittaisi sopivasta kohtaa! 😊
      Voihan tuo olla, että laminaatti on yksi syyllinen 🤔 itsellä on kulunut useammat villasukat aina vuoden sisällä valmistumisesta ja yleensa aina päkiän kohdalta, hyvin harvoin kantapäästä. Noh ainakin saa olla tekemässä uusia koko ajan 😂

      Poista
  3. Neuloitpa ihanan paidan pikkumiehelle.

    VastaaPoista
  4. Hienot neuleet! Olet melkoisen nopea neuloja, kun ehdit lapsiperhearjen keskellä neuloa monenmoista ja vielä isojakin neuleita. Tuo viimeisen kuvan mekko on todella kaunis. Mukavaa viikonlopun jatkoa ja neulomisen iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Kaippa minulla jonkin verran nopeauttakin on 🤭 Lapset ovat nyöa tottuneet siihen, että saatan neuloa samalla kun istuskelen heidän leikkiensä ympäröimänä. Joskus tosin se johtaa siihen, että lankani ovat leikeissä mukana ja saatta tulla langan katkeamisia 😅

      Poista

Katsotuimmat