perjantai 16. joulukuuta 2022

DIY-joululahjat

Huh huh, tämä postaus oli tarkoitus tehdä jo alku viikosta, mutta se onnettomasti jäi kiireisen viikon jalkoihin. Ehdin jo miettiä, etten teekään tätä ollenkaan, mutta tulin sitten toisiin aatoksiin. Tämä on myös tältä vuodelta viimeinen postaus, sillä ajattelin laittaa blogin pienelle joulutauolle ja jatkaa tammikuussa uudella energialla! Mutta mennäänpä siis niihin näpertelylahjoihin.

Anoppi löysi kesällä varastoistaan heille jääneitä mehiläisvahalevyjä ja kiikutti ne minulle. Niistä syntyi liuta erikokoisia kynttilöitä ihan vain rullaamalla levy kynttilänlangan ympäri. Erikokoisia saa näppärästi leikkaamalla levy eri suuntiin kahtia. Ihan pienimmät kynttilät tuossa etualalla tein taittamalla vahalevyn puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Sydänlangan laitoin lyhyemmän sivun mukaan. Lyhyt ja paksu kynttilä tulee, kun taittaa levyn pituus suunnassa puoliksi, ja pitkät kynttilät on taitettu lyhyemmän sivun mukaan puoliksi. Koko levystä en ruvennut tekemään pitkää ja paksua kynttilää, kun se ei tuntunut minusta sopivalta. Itselle kokeilin vielä tehdä lyhyen ja extrapaksun kynttilän laittamalla kaksi puolikasta päällekäin. En ole vielä polttanut sitä, mutta se oli ihan kivan näköinen.

Kynttilät sai ympärilleen askarteluhyllyltä löytyvät paperikoristeet ympärilleen, sidoin ne yksinkertaisen koristeellisella niinillä. Saippuat päädyin paketoimaan valkoisella silkkipaperilla. Nuo ihanat pyöreät joulutarrat löytyivät Prisman askarteluhyllyltä.

Äidille ja isälle tein pakettiin vielä suolakuorintavoiteen. Löysin kivan ohjeen Askel Terveyteen -sivustolta. Se sopii hyvin kuivalle ja hilseilevälle iholle, joten ajattelin ilahduttaa heitä tällaisella. Ohje löytyy linkistä parin muun kuorintavoiteen lisäksi. Kopion käyttämäni ohjeen myös tähän. Pieneen pilttipurkkiin mahtui noin 3/4 osaa määrästä.

Merisuola ja laventeli kuorintavoide:

Ainesosat
1,25 dl suolaa
4 rkl kookosöljyä
1 rkl kuivattua laventelia
16 tippaa laventelin eteeristä öljyä

Valmistus
Sekoita ensin suola kookosöljyn kanssa.
Lisää kuivattu laventeli ja laventeliöljy.
Sekoita lopuksi niin kauan kunnes kaikki ainekset ovat hyvin yhdistyneet.

Käyttö
Levitä tätä suihkussa hieroen hellästi.
Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan.
Huuhtele runsaalla vedellä.

Paketit valmiina toimitettaviksi saajilleen!
Askartelin myös pienelle kummitytölleni muistolaatikon. Sinne voi tallettaa pieniä muistoja elämän varrelta. Materiaalit ja värit valitsin luonnonläheisiksi, osittain antamaa lahjaan minun omaa henkeä, mutta myös tiedän, että lahjan saaja ja (tai) ainakin hänen äitinsä ovat saman tyyppisiä. Ihan pelkkää laatikkoa vain en askarrellut vaan sisään sujahtaa myös valokuva minusta ja kummitytöstä ja kuvalle olen askarrellut kehyksen samaan pelkistettyyn tyyliin. Ja lähtee pakettiin myös käsityölahjakortti, jossa kummityttö (tai ehkä vielä hänen äitinsä) valita, millaisen vaatekappaleen hänelle teen.

Söpis lahjakortti, sopii paketin tyyliin ❤
Eräs heräteostos tuunattavaksi
Enpä minä tajunnut parista lahjasta ottaa kuvaa ennen paketointia, mutta ne olivatkin jo enemmän kuin näpertelyä. Tein nimittäin pipon ja sukat pariin pakettiin. Tarkoitus oli tehdä myös käsivoidetta, mutta se ei ollut minulle niin helppoa. Lopputuloksesta tuli kokkareinen, enkä osannut korjata asiaa, joten se jäi pois sitten.
Valikoin tähän viimeiseen kuvaan viikolla tehdyn heräteostoksen, sillä ajattelin tuunata sen jossain vaiheessa. Sopii siis teemaan kivasti.  Ajattelin pienentää tuota pöytälevyä vähän ja tehdä siitä tummanpuun värisen. Alaosasta en sitten olekaan aivan varma, minkä värisen siitä tekisin. Millaisen itse tuunailisit?

Kirjoittaminen jää siis pienelle tauolle, käyn lukemassa blogeja silloin tällöin ja saatan kommentoidakin, mutta....
Tämän myötä toivottelen kaikille hyvää joulua!

3 kommenttia:

 1. Omin käsin tehtyjä lahjoja varmasti saajat arvostavat. Niiden valmistamiseen on nähty vaivaa sekä aikaa toisin, kun kaupan hyllyltä valmiina ostettuihin.

  VastaaPoista
 2. Kivoja lahjoja, joista saajat ovat varmasti iloisia. Olet paketoinut lahjat kauniisti.
  Pikkukaapista tulee tuunauksen jälkeen hieno. Minäkin pienentäisin kansilevyä, näyttää turhan suurelta kaapin kokoon nähden.
  Nautihan blogitauosta. Hyvää Joulua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kivat joululahjat! Tuo lahjakortti varsinkin on huippuidea. Itsekin olen yleensä pitänyt muutaman päivän blogitauon joulun aikaan. Hyvää joulua ja rentouttavaa blogilomaa!

  VastaaPoista

Katsotuimmat