perjantai 10. kesäkuuta 2022

Koska kukkii? -haasteen yhteenveto

Orkideanarsissi 4.6.22
Kylläpä se tuo aika tuntuu rientävän tänä keväänä nopeaan. Päässä pyörii vähän väliä, että ei ehdi. Ja eihän sitä vaan ehdi kaikkea. En ole pahemmin ehtinyt edes kuvia puutarhastani napsia, kun on ollut niin kiireistä. Vähän harmittaa, kun meinaa mennä kaikki ihanat kukinnat mennä vallan ohitse. Onneksi on ollut edes pieniä hetkiä, jolloin on ehtinyt pysähtyä nauttimaan. Sateella olen istuskellut terassilla ja kuunnellut sateen ropinaa nauttien samalla kupposen teetä.

Kohopenkin krookukset 2.5.22, melkein kukassa
Mennäänpä Koska kukkii? -haasteen pariin. Tämän koosteen ajattelin tekeväni jo jonkin aikaa sitten, mutta se tulee nyt sitten. Omalta osaltani ei tullut nappiosumia ja osa arvauksista oli aika kaukana. Mutta eihän sillä niin väliä. Arvelin krookuksieni kukkivan 29.4. Ajattelin, että ne kukkivat heti lumien sulettua vaan nepä halusivat kukkia suunnilleen lumen läpi, joten hieman pieleen meni. Krookukset siis kukkivat 21.4. Viikon, vähän reilun, heitti tuo minun arvaukseni.

Tarhakylmänkukan arvelin kukkivan 3.5. ja se kukki 11.5. Taas viikolla heitti arvauskeni, tällä kertaa toiseen suuntaan. Tuossa välissähän ehti alkaa se kylmäkausi, joka hidastutti sitten loppujen kukkien kukkimista. Yllä olevassa kuvassa kylmäkukka onkin päässyt jo oikein vauhtiin kukintansa kanssa.

Ihana kerrattu narsissini!
Narsissien  kukinnan alku meinasi mennä itselläni hieman ohitse. Arvelin, että ne kukkisivat 14.5. optimistisesti syntymäpäivänäni. Ensimmäinen narsissi kuitenkin availi kukkaansa 17.5. Siinä olinkin jo hieman lähempänä arvaukseni kanssa. Tämä kevät on nyt lieventänyt narsissikammoani sen verran, että taidan syksyllä haalia vähän lisää narsisseja. Ne ovat ihan kivoja kevään ilostuttajia.

Kevätvuohenjuuren arvelin kukkivan 20.5. Tämän kuvan olen kuvannut 25.5. ja 23.5. olen kuvannut ne vielä nupullaan. Sekin meni muutamalla päivällä pieleen. Ei sillä, mielestäni tämän kevään kanssa nämäkin arvaukset ovat olleet aika hyviä. Suunnilleen kaikki kevään kukat ovat kukkineet melkoisen eri aikaan kuin viime keväänä. Näin sen vaan näkee, miten erilaisia vuodet ovat.

Ja mites sitten ne alppiruusut. Alppiruusun arvelin kukkivan 28.5. Ja tämän kuvan otin tänään 10.6. Epäilykseni on, että nämä eivät aio kukkia tänä vuonna ollenkaan. Harmi, mutta taitavat tykätä pitää välivuosia nämäkin. Alppiruusuille olen suunnitellut suuria syksylle. En oikein ole ollut tyytyväinen viime kevään ideaani näiden istutuksen suhteen. Ei, ajattelin siirtää ne syksyllä ja hajoittaa tuon penkin. Tehdä metsäpuutarhastani oikeasti luontevamman. Täytyy sanoa, että suuria suunnitelmia olen itselleni haalinut. Millähän ajalla meinasin kaiken toteuttaa. Edetään siis asia kerrallaan.

Kiitokset Hiidenkiven puutarhassa -blogin Minnalle haasteesta ja haastamisesta!

6 kommenttia:

 1. Minunkin alppiruusuni pitää tänä vuonna tauon ja tyytyy vain kasvattamaan lehtiä. Kaunis narsissi ekassa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen muuten kuullut parilta tuttavaltani samaa, että alppiruusut eivät tänä vuonna halunneet kukkia heilläkään, hauska sattuma 🙂

   Poista
 2. Meillä alppiruusut aloittivat myös kukintansa ja tein niistä juuri postauksen. Nyt meillä kukinnasta näyttäisi tulevan jopa runsaampaa, kuin viime vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva juttu 😊 minä en päässyt nauttimaan omista alppiruusujen kukista, mutta onneksi blogeista pääsee ihastelemaan muiden kukintaa! Täytyykin käydä kurkkaamassa sinun alppiruusut 😊

   Poista
 3. Vähän myöhässä tulen tänne kommenttia naputtelemaan, mutta ei vain lomareissun aikana viitsinyt kännykällä yrittää. Paljon nopeampi tietokoneella naputella :)
  Eihän nuo arvauksesi kovin paljoa loppujen lopuksi menneet pieleen, narsissikin todella lähellä. No, alppiruusu on asia erikseen :D Meillä kukkivat myös tänä vuonna aika huonosti ja vasta ensimmäisessä nupussa alkaa näkyä vähän väriä. Malta siis ja odottele rauhassa. Minusta tuossa sinun rodossasi kuitenkin näyttäisi olevan ainakin muutamia ihan selkeitä nuppuja näkyvissä. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan 😜 No täytyypä siis odotella vielä jos siitä kukkisivat edes vähän 😊 ovat kyllä aika myöhässä tänä vuonna 😄

   Poista

Katsotuimmat