tiistai 10. elokuuta 2021

Liljoja ja daalioita

Pitkästä aikaa taas blogin parissa. Hiljaiselon aikana on tullut vettä lähes joka päivä. Yöt ovat viilentyneet, mutta vielä päivisin on ihan mukavan lämmintä. Ja mikä parasta, on perheemme kasvanut pienen typyn syntymän myötä. Ehkäpä tämä aloituskuvan krysanteemikin muutti väriään valkoisesta pinkiksi sen johdosta... no ehkäpä sattumaa ennemmin, mutta söpö sattuma. Vaikka itse en ole puutarhassa touhunnut kohta viikkoon, niin elämä siellä ei tietenkään ole pysähtynyt. Tähän postaukseen kokosin loput liljani, jotka viimein avasivat kukkansa.

Ruukussa on vihdoin avannut kukkansa Viherpeukaloilta tilattu Romanttinen liljalajitelma. Lajikkeina Corleone, tuo tummempi kaunotar, ja vaaleanpunainen Brindis. Nämä oli kiva bongata heti terassin ovelta.

Toinen kaunotar, joka näkyi komeasti olohuoneeseen on ruusulilja Elena. Ja tällä on muuten uskomattoman voimakas ja ihana tuoksu!

Varjopenkin kätköissä kukkii tämä Purple Prince lilja.
Puronreunan liljapenkissä kukkii Puulilja Anastasia. Tänne istutin myös Pretty Womanin, mutta se ei tainnut kasvaa tai ehti kukkia jo ennen kuin huomasin. Ja siinäpä oli loput minun tämän hetken liljoistani. Toivottavasti puuliljat kasvaisivat ensi vuonna ja mielellään vähän isommiksikin. Olisi ihana saada niistä yhtä isoja kuin kuvissa, vaan onkohan vain ettei täällä Suomessa ehdi kasvaa niin suuriksi.

Sittenpä daalioihini, jotka siemenestä kasvattelin itselleni. Tässä on kuva alueesta kokonaisuudessaan. Nämä ovat ihanan runsaita puskia! Ensi vuonna, jos vain nämä talvehtivat hyvin, ajattelin laittaa ne tähän samaan kohtaan. Hieman kauemmas toisistaan, reunustamaan kärhötukea ja varjostamaan kärhöjä. Ehkä niitä riittää myös toiselle puolellekin. Lisäksi kylvän niiden lomaan harsokukkaa! Ainakin päässäni siitä tulee upea.

Siemenpusseja oli siis kaksi, Diablo ja Unwins -siemensekoitukset. Ja näistä nyt ilmeisesti Unwins sekoitus on alkanut kukkia. Tässä kaunis valkoinen yksilö.

Tämä punainen on myös upea! Täytyy käydä merkkaamassa nämä jollain tikuilla tai jollain, niin tiedän talvettamisen jälkeen, mikä juurakoista on minkäkin värinen.

Sitten vielä keltainen aloittelemassa. Muutama puska näistä Unwind-lajikkeista on vielä nupulla. Myöskin Diabloissa on nuppuja, joten pääsen varmasti tutkailemaan niidenkin värimaailmaa vielä.

Lopuksi pieni maljakkotöherrys. Etupihan gladiolukset olivat sateiden myötä kaatuneet, joten pelastin osan maljakkoon ilostuttamaan. Kaveriksi hain vielä harsokukkaa. Simppeli ja nopeasti kyhätty kimppu, semmoinen sopivan arkinen.

Leppoisaa elokuuta kaikille!

2 kommenttia:

 1. Onnea pienen prinsessan syntymän johdosta! Puuliljasi ovat varmasti ensi vuonna kookkaampia. Minullakin ensimmäisenä kesänä puulilja oli normaalin liljan korkuinen ja seuraavana vuonna kukat keikkuivat silmien korkeudella. Siihenpä sen tarina sitten loppuikin, sillä paha talvi mädätti sipulin :D
  Pitäisi itsekin hakea gladioluksia maljakkoon, sillä ne retkottavat pian maata myöten sateiden takia. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna!
   Toivottavasti talvet olisivat suotuisampia tai edes puuliljojen paikka sopiva, että selviäisivät paremmin 😅

   Poista

Katsotuimmat