perjantai 23. huhtikuuta 2021

Snake gourd — Käärmekurkku

Trichosanthes tricuspidata
Edelliset käärmekurkun siemenet eivät ole itäneet vieläkään. Niissä ei näy minkäänlaisia elonmerkkejä. Näinpä olen epäillyt, että osasinko sittenkään toimia oikein niiden kanssa vai onko vain siemenissä vikaa. Innostus tähän kasviin lähti siis puhtaasti tuosta ihanasta käärmekurkun kukasta (kuva yllä). Suomessa ei tätä ilmeisesti pahemmin kasvatella, koska kurkku on ilmeisen eksoottinen tai jotain. Onnistuin löytämään pari luotettavan tuntuista siemenenmyyjää eBaysta, ja kokeilin tilata muutaman siemenen. Ensimmäinen kirje siemeniä tuli muutama viikko sitten UK:sta ja eilen tuli toinen kirje Amerikan maalta. Josko tämän toisen satsin kanssa onnistaisi!
Nämä siemenet olivat hieman pienempiä kooltaan niihin edellisiin verrattuna. Ostin siis BuyRareSeeds.com:sta nämä

Toisessa kirjeessä oli mukavasti myös ohje idätykselle, tietenkin englannin kielellä. Näinpä ajattelin nyt seurata huolella tuota ohjetta ja toivoa parasta näiden pikku siementen kanssa.

Ensimmäinen vaihe: Liota siemeniä lämpimässä vedessä 24h, muista vaihtaa vesi 8 tunnin välein uuteen.
Noh, noin 8 tunnin välein muistin vaihtaa uuteen lämpimään veteen, ei kait se ihan niin tarkkaa ole.


Toinen vaihe: Kylvä siemenet noin puolen sentin syvyyteen ja tamppaa multa kevyesti.
Laitoin siemenet nyt perus puutarhamultaan, kun itse en ole kauheasti kylvömultaa käyttänyt. Lähtee ne siemenet kasvimaallakin kasvamaan...

Kolmas vaihe:
Sijoita valoisaan lämpimään paikkaan ja pidä kosteana.
Eli nyt sitten odotellaan ja katsotaan mitä tapahtuu. Kelmu kylvöksen päällä muuten pitää mullan pitempään kosteana ja lämpimämpänä. Vähän niinkuin kaupoissa myytävänä olevissa minikasvihuoneissa vai purkkejako ne ovat.

Näin on saatu käärmekurkun siemenet itämään. Itse olen valmistautunut odottamaan ainakin pari viikkoa ennen kuin noista näkyy mitään, mutta saapa nähdä. Sillä välin keskityn muihin juttuihin ja pidän tietenkin mullan kosteana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katsotuimmat