tiistai 30. maaliskuuta 2021

Ruukkushoppailua — innostus kasvaa!

Eilen (maanantaina) oli ultrapäivä, eli Jyväskylän reissua pukkasi. Ja tietenkin samaan päivään tuli suunniteltua kaikki mahdollinen sillä suunnalla, jottei tarvitse reissata liian usein. Näin keväällä se tarkoittaa puutarhakauppoja!

Päätin mennessä käydä Hankkijalla, koska se nyt matkanvarrella oli ensimmäisenä. Olin jo netistä vähän katsellut mieleisiä ruukkuja valmiiksi. No lopulta en tiedä ostinko vain amppeliruukut, mitä olin katsellut. Ostin siis kaksi tuollaista koriruukkua, vähän harmahtavaa. Toinen tulee kuistille ja toinen terassille, sopivat minusta hyvin talon ja ruukkusisustuksen väreihin. Ihan vielä en ole varma mitä niihin tulee, mutta ajatus oli laittaa jotain valkoista, pinkkiä/lilaa ja ehkä vähän keltaista mukaan. Mutta kuten muutkin suunnitelmani, niin tämäkin varmaan elää sen mukaan mihin satun kukkaostosreissulla sitten ihastua. Amppelien lisäksi ostin pari isompaa ruukkua ja kivituhkapussin pieneen kasvihuoneeseeni. Kuten kuvasta näkyy, levittelin kivituhkan jo kasvihuoneeseen ja minusta siitä tuli kiva. Jäähän se vähän kenkiin ym. kiinni, mutta uskoisin että se ajallaan vähän tamppaantuu. Laitoin myös ruukut paikoilleen ja se alkaa tosiaan muistuttaa aiemman postauksen suunnitelmaa! Pienin ruukku on siis vanha, annoin sen anopille pariksi vuodeksi, kun en tarvinnut sitä itse ja nyt sain sen takaisin ja se sopii tuonne tosi hyvin. Tuo korkein ruukku on aika kätsy, sen sisällä on noin puolessa välissä toinen pohja, eli ei tarvitse täyttää koko ruukkua mullalla tai kivillä tai millään täyte hömpötyksillä. Säästöä vaikka ruukku itse olikin melko kallis, mutta eiköhän tuo ole useamman vuoden käytössä.
Hankijalta lähdin Plantageniin vaikken ensin sinne ajatellut mennäkään. Sieltä mukaan tarttui tietty kukkia: tulppaaneja, kevätesikoita, orvokkeja ja muutama kesäkukkapistokas. Tulppaanit, esikot ja orvokit laitoin myöskin anopilta saatuihin ruukkuihin. Aluksi ajattelin maalata ne, mutta oikeastaan ne olivat aika kivan värisiä jo valmiiksi, eli kukat nätisti vain sisään ja kuistille koristamaan! Tulppaani on nimeltään Red Riding Hood, siinä on tosi nätit kirjavat lehdet ja kukka on ihanan punainen. Esikoiden kukat olivat jo oikeastaan kauneimmat päivänsä nähneet, mutta kukkien alla pilkisti paljon uusia nuppuja, joten ostin ne kuitenkin. Siistin kukista huonoimmat pois, niin uudet pääsevät pian kukkimaan ja kukaties ne tekevät vielä lisää kukkasia. Ja sitten vielä valkoiset orvokit siihen. Alkuparäinen ajatus oli vähän erilainen, mutta niillä täytyy mennä, mitä kaupasta löytyy. Ja nämähän ovat vain kevät kukkia, kun tulppaanit ja esikot lopettavat kukintansa, istutan ne puutarhaani ja laitan tilalle gladioluksia ja jotain muuta kivaa. Niin ja kuvassa taustalla mieheni ostama porovalo vielä ja lähikaupasta ostetut narsissit ja helmililja. Ruskeassa ruukussa oli koko talven muistaakseni kultatuija, kanerva ja semmoinen pyöreälehtinen köynnöskasvi. Kanervan vielä jätin, kun ei ole ruvennut varistamaan itseään, muut olivat jo aika huonossa jamassa. Nyt on siis vähän kevättä kuistilla! Tuo hyvän mielen kaikille kävijöille (ehkä).
Tässä kuistin toisen reunan ruukku, takana mun ihana ammu ja helmililja!

Niin ja ne pistokkaat mitä hankin Plantsusta myös! Mukavasti ovatkin kuvassa ihan hupsusti päin. Mutta sillä siis kaksi valkoista riippapetuniaa (mahdollisesti amppeleihin tulossa), kaksi pystykasvuista verenpisaraa väriltään valko-violetteja ja yksi pinkki Daalia. Latoin ne tuohon vakkaseen, niin helpompi hoidella niitä. Taka-alalla onkin kuva kuistin tulppaaneista, eikös vaan olekin hyvän punaiset!
Kuvassa myös gladiolukset, jotka ostin iltapäivällä Viherlandiasta. Kolmea erilaista: Passos, Priscilla ja Nova Lux. Ne on laitettu tuollain matalaan veteen, löysin tällaisen vinkin fb:n puutarharyhmistä. Mietin kyllä, että olinkohan vähän liian hätäinen näiden kanssa. Minulla kyllä tuppaa lähtemään vähän lapasesta hommat, kun innostuu liikaa. Onneksi ostin hallaharsoakin, jos yöt ovat vielä viileitä niin voin suojata ruukut sillä ja toivoa parasta!

Näinpä, kotimatkalla pyörähdin vielä Tokmannilla ja kas kummaa kun sattui koriin tupsahtamaan vähän pääsiäishössötyksiä. Ostin tuon korin ja tuunasin sen, koristemunaköynnöksellä, keltaisilla sulilla ja pikkupupuilla. Pääsiäiskranssi sopi kivasti kynttiläni ympärille ja anoppi oli kuopusta vahtiessa käynyt keräämässä pajunoksia. Joten pääsiäiskoristelu ei tällä kertaa jäänyt ihan viimetippaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katsotuimmat