sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Ensilumi ❤️

Aamulla olikin ihanat tunnelmat, kun heräsimme pikkuisännän kanssa lastenohjelmia katsomaan. Ihasteltiin ensin vähän ensilunta ikkunasta vaikka äippä taisi olla enemmän innoissaan kuin pikkuisäntä. Ei ihan vielä taida pojalla olla samanlaista käsitystä asiasta. Noh, sillä välin kun pikkuisäntä katsoi lastenpohjelmia, kävi äippä napsimassa lumisia kuvia pihalla. Oli ihan hyvä lähteäkin heti herättyä, pihalla oli jo lämpöasteita ja lumi oli jo muuttumassa loskaksi. Yrttiruukkuni olivat ihastuttavat lumisessa maisemassa. Ne pitäisi tosin viedä jo kasvihuoneeseen talveksi, mutta saavat vielä olla talvisena taiteena hetken.

Pengerpuutarha ja hedelmäpuut talsisessa asussa.

Uusi alue ja kasvimaakin ovat aivan valkoisena. Tykkään aivan älyttömästi siitä, millaiseksi kivimuurit menevät lumen tullessa. Ne ovat mielestäni mystisiä ja olen erittäin iloinen, että pihallemme niitä on pystynyt rakentamaan!

Ikuistin pikkuisännän työmaankin. Nämäkin pitäisi siirtää talveksi säilöön tai ainakin terassille, muuten jäävät lumen alle. Tuohon kohtaan meillä kasataan takapihan sora-alueen lumet, jotta saadaan aikaiseksi iso pulkkamäki. Siinä alla ei muovilelut selviä hengissä!

Viimeiseksi haluan vielä laittaa kuvan yrteistäni. Ne ovat tosiaan viimeiset ruukut pihamaalla. Nyt on jotenkin leppoisa olo tätä ihastellessa ja kirjoittaessa lämpimän kaakaomukin kera. Eilen lämmitin takkaa ja nyt olohuoneessa on todella lämmin tunnelma. Lisäksi leivinuunissa muhii hirvenpaisti leppoisissa lämmöissä ja sen tuoksut kutittelevat jo nenää! Ensilumi ei varmaan iltaan pysy, mutta tämä on ihana muistutus siitä, että talvi on aivan nurkan takana.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

6 kommenttia:

 1. Ensilumi kaunistaa maiseman kertaheitolla. Talvi on kyllä ihan nurkan takana.

  VastaaPoista
 2. Saitte aikaisin ensilumen verhoamaan kauniisti puutarhaa.
  Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Ensilumi on kosketus talven alkuun ja lapsille varmasti kyllä mieleen.

  VastaaPoista

Katsotuimmat