sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Virkattu mustekala ❤

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille! Meillä se on alkanut flunssaisena, mutta mikäs tässä kotosalla köllötellessä. Takka lämpiää, lasten kanssa katsellaan leffoja ja siinä sivussa rustaillaan vähän käsitöitä. Minulta tilattiin jo reipas vuosi sitten mustekala pehmolelu ja sitä innoissani aloinkin virkata, mutta lonkerot osoittautuivat oletettua haasteellisemmaksi tai ehkäpä vain tylsäksi hommasksi. Joten se on ollut melko pitkä prosessi. Talven tullen intoni nousi taas ja aloinkin saamaan lonkeroita valmiiksi nopsaan. Olen tästä mustekalasta postaillut pariin kertaan jo, mutta nyt se on valmis!

Virkattu mustekala
Tämä suloinen mustekala on siis noin metrin levyinen lonkerot levällään. Pääkin on suunnilleen pari vuotiaan pään kokoinen. Tämän ohje löytyy Etsystä, jos joku muukin intoutuu virkkaamaan. Maksaa suunnilleen kympin verran. Ohje on englanniksi, mutta minusta aika helppolukuinen. Vihreä osa on tehty oikeastaan kokonaan puolipylväillä ja keltainen lonkeroiden alaosa kiinteillä ja pylväillä. Lisäksi siellä on nuo ihanat palleroiset, joiden kanssa taisi tulla muutama voimasana käytettyä. Itse käytin lankana Dorpsin Baby merino-lankaa. Se oli ehkä hieman haasteellinen sillä lanka on aika löyhäkierteistä, joten se meinasi purkautua ja tarttua koukkuun väärin. Loputlta se kuitenkin onnistui hyvin ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Tiukempi kierteisellä langalla olisi saattanut olla helpompi tehdä.

Ohjeesta innostuneille ja tietenkin muillekin iloisia virkkaushetkiä!

4 kommenttia:

 1. Nyt on flunssaa tosi paljon liikkeellä.
  Hieno mustekala, totisesti. Olen surkea virkkaamaan, joten en ala edes yrittämään. Mahtaisiko jostain löytyä ohje kudotulle versiolle?
  Hyvää Uutta Vuotta ja toipumista teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En tiedä löytyykö kudottua versiota, mutta veikkaisin että kokeilemalla onnistuisi melko helposti. Aloittaisi lonkeroiden juuresta ja tekisi pään ensin, sitten lonkero kerrallaan yläpuolet ja alapuolet. Kun ne on yhdistetty, poimii mahan silmukat ja neuloo koko komeuden umpeen keskelle 🤔 Noita palleroita neuloin joskus sukkaan, olikohan Novitan joulukalenteri-sukka. Jos menisi neuloen yhtä mallikkasti kuin ajatus, niin uskoisin, että itse tekisin tuon nopeammin kuin virkaten 😂 en vielä virkkaa kauhean nopeasti 🤭

   Poista
 2. Jestas mikä mustekala kerrassaan upea, tykkään ❤

  VastaaPoista

Katsotuimmat