sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Huurteista taidetta

Talvi tekee tuloaan ja puutarhan hommat vähenevät. Näin myöskin postaukseni vähenevät ja vaihtuvat pikkuhiljaa suunnitelmiin ja käsityöiden pariin. Tässä kuitenkin pikku pakkasen innoittaman kuvauskierroksen antia. Ensi viikolla lämpenee, mutta kyllä se talvi pikkuhiljaa hiippailee lähemmäs.

Pienen pieni lampeni näytti aamulla niin kauniilta hauraan jääkuorensa kanssa. En edes osannut päättää mikä kuvista olisi paras tänne, joten laitoin kaikki kolme ottamaani.Pensashanhikki Goldfinger pitää pintansa ja kukkii edelleen. Pakkanen antoi kauniin reunuksen sen kukille.Kanerva vasten kiviä

Kanervissa vain on sitä jotain!

Tämän punaisemmiksi ei minun pensasmustikkani ole muuttuneet. Ehkä ensi vuonna sitten.Ja näinpä kävi syysasterille portaiden vierustalla. Uskalsipa meidän jänövieras tulla tämänkin parturoimaan. No ruukkuaika alkaa meidän pihassa olla ohitse. Ensi vuonna uudestaan. Nämä ruukut taitavat kuitenkin jäädä talveksi pihaan ötököiden suojiksi. Ihan vain kun aikaa ei oikein ole tehdä nyt kummoisia. Komposti sentään tuli tyhjennettyä ja kasvihuone. Kasvihuoneen pesu tosin taitaa jäädä kevääseen. Nyt on keskityttävä ristiäisten valmisteluun ja sitten täytyykin olla isännälle apuna varaston rakennuksessa. Minun puutarhani vaipuu siis talven viettoon.

Huurteisia syyspäiviä!

2 kommenttia:

 1. Kauniita huurteen kuorruttamia kuvia.
  Mukavaa lokakuun jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Huurre somistaa kauniisti loppusyksyistä puutarhaa. Jospa pensasmustikkasi vielä jatkavat ruskaan värittymistä. Lajikkeesta ja kasvuolosuhteista riippuen ruska voi tulla vähän aikaisemmin tai myöhemmin. Ainakin 'Northblue' ja 'Goldtraube' saavat meillä selvästi myöhemmin punaisen värin kuin muut lajikkeet. Ja jos ei tänä vuonna onnista, niin ehkä ensi vuonna sitten.
  Olipa jänöllä nälkä kun ihan rapun viereen tuli noutopöytään. Harmi asteria.
  Mukavaa lokakuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista

Katsotuimmat