torstai 17. elokuuta 2023

Elokuun kukkasia

Puutarhassa on tapahtunut kovin vähän viime aikoina, lomailun ja flunssan toimesta. Joten tämä postaus onkin vain silmäniloksi. Gladiolukset eivät halunneet pysyä pystyssä tuulisessa säässä ja nappasin ne sisälle maljakkoon. Olivathan ne peräti päivän olleet auki ruukussa ennen kaatumistaan. Tänä kesänä muuten vain kaksi yksilöä kuudesta teki kukkavanan. Voisinkin varmaan kokeilla talvettaa nämä tänä vuonna.

Ruusulilja avautui ja taaskin tuoksu on aivan huumaava!
No niin, aiemmin postailin kärhöistäni ja yksi kärhö kummastutti taasen omituisella ulkomuodollaan. Tällä kertaa syyksi paljastui puutarhurin moka! Väitin siis viimeksi alakuvan kärhöä Piiluksi tai Jan Paweliksi. Vaan olin sekoittanut oikean ja vasemman puolen keskenään! Jan Pawel II:na ostettu, mahdollinen Piilu henkilöllisyydeltään, on kärhöseinän oikeassa reunassa ollut koko ajan ja siitä kuva yllä. Ala kuva taas on otettu seinän vasemmasta reunasta ja hänen pitäisi olla Hangley Hybrid. Tarkistelin siis edelliseen postaukseen kärhöjen nimiä istutuksen aikaisista postauksista, kun en niitä muista ulkoa, ja sekoitin silloin oikean ja vasemman kuvatekstistä. Heh! Tuleepahan pientä aivojumppaa välillä.

Pallohortensia ihastuttaa joka vuosi isoilla kukinnoillaan.
Keijunmekko ehtikin kukkaan asti muutamista takapakeista huolimatta!
Tämä ihana kukkanen iski kuvauskierroksella silmään kukkapenkistä. Se on jotain viimevuonna kylväytyneistä tai kylvetyistä, en nimittäin muista kylväneeni sitä tänä vuonna. Ja tämä oli ihan yksi ja ainoa kukkanen siellä. Mahtaisikohan tulla uusia, toivottavasti! Se on vaan niin yksinkertaisen kaunis.

Leppoisaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Heh, noita sekaannuksia sattuu itse kullekin aina välillä. Nyt kuvissa näyttäisi tosiaan olevan 'Piilu' ylhäällä ja 'Hagley Hybrid' alhaalla. Ja pääasiahan on, että kukat kukkivat, olivatpa nimeltään mitä tahansa :D
  Pikaista paranemista flunssasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa! Pääasia, että pääsee nauttimaan niiden kukkaloistosta 🤭

   Poista

Katsotuimmat